30 minút
25–30 kúskov
Čo budete potrebovať?
Na guličky:
- 200 g strúhaného kokosu
- 200 g jemne mletých blanšírovaných mandlí alebo mandľovej múky
- 120 g kokosovej pasty
- 120 ml vaječného koňaku
- 6–10 polievkových lyžíc ryžového sirupu (podľa chuti)
Na obalení a ozdobu:

Postup
Kokosovú pastu si dáme do menšej misky alebo plecháčika a v teplom vodnom kúpeli si ju necháme úplne rozpustiť. Potom pridáme ryžový sirup (množstvo záleží na tom, ako chcete mať guličky sladké), vaječný koňak premiešame, kým sa hmota neprepojí.
Vo väčšej miske si zmiešame kokos a jemne mleté mandle. Pridáme tekutú zmes a prepracujeme. Pokiaľ by sa cesto príliš drobilo, nebojte sa pridať ešte kvapku sirupu alebo vaječného likéru.
Teraz môžeme začať tvoriť guličky. Do dlane si vezmeme porciu cesta na kokosovú guľôčku o veľkosti približne pingpongovej loptičky. Zmes v dlani zovrieme a vytvoríme guľôčku. Tú potom prstami rozpolíme (roztvoríme) a vložíme do nej jedno jumbo hrozienko. Potom opäť obe polovice spojíme a v dlaniach dotvarujeme najguľatejšiu guľôčku.

Hotové guličky nakoniec obalíme v strúhanom kokose alebo kakaovom prášku. Schováme ich v chladničke v plastovej alebo plechovej nádobe, kde nám vydržia asi týždeň. Alebo do prvého nájazdu všetkých milovníkov sladkého kokosového pečiva.
Recept a foto: @gazdina
Čítajte tiež

16.06.22 | 607× prečítané

Ráno robí deň: Dajte šancu slaným raňajkám
09.06.22 | 528× prečítané