🎄 ZĽAVA 10 % na produkty z kategórie Vianočné pečenie s kódom: VONAVEPECENIE. Neplatí pre VO. Akcia končí 9. 12. 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou

30. 6. | 1589× prečítané


Tento dezert sa jednoznačne stane Vašou srdcovou záležitosťou! Zamilujte sa do božsky voňavých jahôd a croissantov s čokoládovou polevou. Toto pečenie sa zaobíde bez kuchynského robota i mixéra. Za hodinku vykúzlite dokonalý múčnik pre návštevu aj dezert k nedeľnej káve. Pustíte sa do toho s nami?

Zdieľať



Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
60 minút
4–5 porcií

Čo budete potrebovať?

Na croissant bread:

Na dozdobenie

  • práškový cukor
  • lyofilizované jahody
  • pistáciové maslo
  • mäta 

Postup

V mise rozšľaháme vajcia spolu s mliekom, cukrom a vanilkovým extraktom. Nie je treba elektrický šľahač, postačí ručná metlička na šlahanie. Croissanty rozpolíme na dve polovičky. Každú z nich potom rozkrojíme ešte na 3 časti. Celkom by sme tak mali mať 30 kúskov. Každý kúsok namočíme do pripravenej mliečno-vaječnej zmesi a polovicu z nich potom vyskladáme na dno zapekacej formy.

Jahody zbavíme stopky a nakrájame na plátky. Potom ich rozložíme na croissanty a na jahody poukladáme ešte kúsky čokolády. Následne všetko podľa chuti pocukrujeme.

Potom na jahody s čokoládou položíme zvyšok croissantov, opäť namočených do mliečno-vaječnej zmesi.

Zvyškom zmesi zalejeme takto pripravený croissant bread a navrch poukladáme maslo nakrájané na menšie kúsky. Pri pečení sa rozpustí a krásne vsiakne do múčnika.

Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme v nej croissant bread asi 30–35 minút.

Po upečení podľa chuti pocukrujeme a dozdobíme pistáciovým alebo mandľovým maslom, kúskami lyo jahôd a lístočkami mäty. Dobrú chuť!

Recept a foto:   @_milluji_

Doprajte svojmu pečeniu punc prémiovosti

Čítajte tiež

Parížske rožky

Parížske rožky

07.12.22 | 80× prečítané

Marokánky s mangom a arašidy

Marokánky s mangom a arašidy

07.12.22 | 40× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?