60 minút
4–5 porcií
Čo budete potrebovať?
Na croissant bread:
- 5 starších croissantov
- 130 g plnotučného mlieka
- 1 vajce
- 20 g krupicového cukru
- 1 kávová lyžička vanilkového extraktu
- 300 g čerstvých jahôd
- 60 g nugátovej čokolády
- 20 g masla
Na dozdobenie
- práškový cukor
- lyofilizované jahody
- pistáciové maslo
- mäta
Postup
V mise rozšľaháme vajcia spolu s mliekom, cukrom a vanilkovým extraktom. Nie je treba elektrický šľahač, postačí ručná metlička na šlahanie. Croissanty rozpolíme na dve polovičky. Každú z nich potom rozkrojíme ešte na 3 časti. Celkom by sme tak mali mať 30 kúskov. Každý kúsok namočíme do pripravenej mliečno-vaječnej zmesi a polovicu z nich potom vyskladáme na dno zapekacej formy.
Jahody zbavíme stopky a nakrájame na plátky. Potom ich rozložíme na croissanty a na jahody poukladáme ešte kúsky čokolády. Následne všetko podľa chuti pocukrujeme.
Potom na jahody s čokoládou položíme zvyšok croissantov, opäť namočených do mliečno-vaječnej zmesi.
Zvyškom zmesi zalejeme takto pripravený croissant bread a navrch poukladáme maslo nakrájané na menšie kúsky. Pri pečení sa rozpustí a krásne vsiakne do múčnika.
Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme v nej croissant bread asi 30–35 minút.
Po upečení podľa chuti pocukrujeme a dozdobíme pistáciovým alebo mandľovým maslom, kúskami lyo jahôd a lístočkami mäty. Dobrú chuť!
Recept a foto: @_milluji_