Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0455

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Lieskových orieškov je vo mne naozaj veeeeľa! Ochutnaj ma a presvedč sa na vlastnej koži. Som krémová a voňavá, s plnou nugátovú chuťou, len sa zahryznúť.

Vyberte balenie

Vaša cena

11,91 €

Tovar môžete mať už 9. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

27 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 9. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 6.

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Informácie o produkte

Tradičná nugátová čokoláda z kvalitného kakaa a lieskoorieškovej pasty v jedinečnom recepte, kde nenájdeme ani kvapku mlieka. Je teda vhodná pre vegánov. Dôležité je množstvo lieskovoorieškovej pasty, ktorá čokoláde dodáva jej charakteristickú a toľko obľúbenú chuť. Táto čokoláda obsahuje minimálne 24 % lieskových orechov, čo zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Ľahko sa rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu, preto je vhodná najmä na ganache, polevy a pri dlhých zimných večeroch vás zahreje v podobe voňavej horúcej čokolády. Či už hľadáte náplň do praliniek alebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvelou voľbou, ktorú rozhodne nebudete ľutovať. Skvele sa hodí aj do tortových či chantilly krémov, výrobu nugátových cukríkov a vianočného pečiva.

TOP informácie o nugátovej čokoláde

  1. Obsahuje 26 % kakaového masla a maximálne 46 % cukru.
  2. Nugátu sú dva základné druhy – biely (obsahuje aj našľahané vaječné bielky) a hnedý, hutnejší.
  3. Najčastejšie sa nugát tvorí z lieskových orieškov, ale aj z mandlí, vlašských orechov a dokonca aj z pistácií.
  4. Čokoláda má štandardnú tekutosť, je teda vhodná pre akékoľvek použitie.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 40 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy jádra) 24,02 %, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma; obsah kakaové sušiny nejméně 32 %
  • Surovina Čokoláda
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Spracovanie Pralinky
  • Chuť Nugátová
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Taliansko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť priemer cca 2 cm
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2498 kJ / 600 kcal
  • Tuky 42,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 16,4 g
  • Sacharidy 47,8 g
  • z toho cukry 44,1 g
  • Vláknina 4 g
  • Bielkoviny 5,6 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (49 hodnotenie) Aritmetický priemer z 49 udelených hodnotení.
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdenka
12.5.2021

Recenzie návštevníka

famózna

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Eva
2.5.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

Čokoláda bola velmi chutná. Použili sme na babouku a horúcu čokoládu.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Chuť úžasnááá, perfektne vypadajú aj na torte, ale i na stole v sklenenej dóze, ak ich tam stihnete dať :)

Pôvodne vložené k MYX Belgické čokokuličky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Super mix chutí, odporúčam - neobanujete

Pôvodne vložené k MYX Belgické calletky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Fakt je chuťovo úžasná, ale skuste ju aj na kolaáč zo Sunquicku, a budete 1 v pečení

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Vynikajúca čokoláda, i keď kofein nemá, ale kávou chutí. Super dobrá na namáčanie, na nepečené koláčiky "kávové zrná" a iné maškrty

Pôvodne vložené k Cappuccino 32,3% čokoláda

Zdenka
17.3.2021

Recenzie návštevníka

úžasná vôňa a chuť, ak ju dokážete nezjesť len tak, skúste do mafinov :)

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Janka T.
24.2.2021

Recenzie návštevníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Pôvodne vložené k Karamelová 30,4% čokoláda

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenzie návštevníka

Závislosť

Pôvodne vložené k Karamelová 30,4% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?