Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Lieskových orieškov je vo mne naozaj veeeeľa! Ochutnaj ma a presvedč sa na vlastnej koži. Som krémová a voňavá, s plnou nugátovú chuťou, len sa zahryznúť.

Vyberte balenie

Vaša cena

5,48 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

140 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Informácie o produkte

Tradičná nugátová čokoláda z kvalitného kakaa a lieskoorieškovej pasty v jedinečnom recepte, kde nenájdeme ani kvapku mlieka. Je teda vhodná pre vegánov. Dôležité je množstvo lieskovoorieškovej pasty, ktorá čokoláde dodáva jej charakteristickú a toľko obľúbenú chuť. Táto čokoláda obsahuje minimálne 24 % lieskových orechov, čo zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Ľahko sa rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu, preto je vhodná najmä na ganache, polevy a pri dlhých zimných večeroch vás zahreje v podobe voňavej horúcej čokolády. Či už hľadáte náplň do praliniek alebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvelou voľbou, ktorú rozhodne nebudete ľutovať. Skvele sa hodí aj do tortových či chantilly krémov, výrobu nugátových cukríkov a vianočného pečiva.

TOP informácie o nugátovej čokoláde

  1. Obsahuje 26 % kakaového masla a maximálne 46 % cukru.
  2. Nugátu sú dva základné druhy – biely (obsahuje aj našľahané vaječné bielky) a hnedý, hutnejší.
  3. Najčastejšie sa nugát tvorí z lieskových orieškov, ale aj z mandlí, vlašských orechov a dokonca aj z pistácií.
  4. Čokoláda má štandardnú tekutosť, je teda vhodná pre akékoľvek použitie.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 40 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 448× prečítané | 7 minut

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 757× prečítané | 7 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy jádra) 24,02 %, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, vanilkové aroma
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Pralinky
  • Chuť Nugátová
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2498 kJ / 600 kcal
  • Tuky 42,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 16,4 g
  • Sacharidy 47,8 g
  • z toho cukry 44,1 g
  • Vláknina 4 g
  • Bielkoviny 5,6 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?