Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15570× prečítané
❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️
Lieskových orieškov je vo mne naozaj veeeeľa! Ochutnaj ma a presvedč sa na vlastnej koži. Som krémová a voňavá, s plnou nugátovú chuťou, len sa zahryznúť.
Tradičná nugátová čokoláda z kvalitného kakaa a lieskoorieškovej pasty v jedinečnom recepte, kde nenájdeme ani kvapku mlieka. Je teda vhodná pre vegánov. Dôležité je množstvo lieskovoorieškovej pasty, ktorá čokoláde dodáva jej charakteristickú a toľko obľúbenú chuť. Táto čokoláda obsahuje minimálne 24 % lieskových orechov, čo zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?
Ľahko sa rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu, preto je vhodná najmä na ganache, polevy a pri dlhých zimných večeroch vás zahreje v podobe voňavej horúcej čokolády. Či už hľadáte náplň do praliniek alebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvelou voľbou, ktorú rozhodne nebudete ľutovať. Skvele sa hodí aj do tortových či chantilly krémov, výrobu nugátových cukríkov a vianočného pečiva.
V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.
Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.
Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
30.06.22 | 1933× prečítané
Valentínske čokorecepty: Ako vykúzliť čokoládovo sladký valentínsky darček?
02.02.22 | 4734× prečítané
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)
Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)
Je trochu drahšia.
Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda
Recenzie návštevníka
Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*
Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)
Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)
Je trochu drahšia.
Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda
Recenzie návštevníka
Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*
Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum
Recenzie návštevníka
famózna
Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda