🍓 Chrumkajte s nami ovocie sušené mrazom 👉 20 % zľava s kódom: CHRUMKNITO20 🍍

Lotus cheesecake

11. 8. | 18109× prečítané


Hriešna chuť Lotus sušienok vás budí zo snov? Tak si upečte tento božský lotuskový cheesecake od Ivky. Je vegánsky, ale olizovať sa po ňom budú aj najväčší mäsožrúti. Recept je jednoduchý a potrebovať budete len výkonný mixér, formu a dosť času na odležanie. Zamilujte sa do vegán Lotus cheesecaku s kešu orieškami!

Zdieľať



Lotus cheesecake
30 minút + 4 hodiny tuhnutia
8 porcií

Čo budete potrebovať na lotuskový cheesecake?

Na základnú vrstvu:

  • 160 g sušienok Lotus
  • 60 g rastlinného masla
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja (alebo podľa potreby)

Na krémovú vrstvu:

Na ozdobu:

Žádné viditelné produkty

Postup prípravy

Deň vopred

Kešu oriešky si cez noc namočíme do vody. Vďaka tomu sa budú lepšie mixovať, vzniknutá pasta bude jemnejšia a jej chuť výraznejšia.

V deň (ne)pečenia

Do mixéra alebo kuchynského robota vložíme lotus sušienky a rozmixujeme. Vysypeme ich do misky a pridáme rozpustené rastlinné maslo a kokosový olej. Miešame, kým zmes nedrží pohromade.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a dovnútra natlačíme zmes sušienok. Bude tvoriť základ lotuskového cheesecaku. Vtlačiť hmotu môžete lyžicou, alebo si pomôžte pohárom. Potom základ nechajte odležať v chladničke.

Medzitým si pripravíme náplň. Namočenú kešu scedíme a dáme do mixéra (či robota). Pridáme (iba!) hustú časť z kokosového mlieka, lotus nátierku a rozpustený kokosový olej. Mixujeme na najvyššom stupni zhruba 5 minút, pokiaľ nebude krém úplne hladký.

Náplň nalejeme do formy, uhladíme a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby lotuskový cheesecake dokonale stuhol.

Ideme podávať!

Cheesecake vytiahneme z chladničky, posypeme rozdrobenými lotus sušienkami a orieškami, prípadne môžeme pripraviť polevu z lotus nátierky a rozpusteného kokosového oleja. Na záver posypeme nasekanými kešu orieškami, a potom sa už len kocháme, ako sa všetci hostia olizujú až za ušami! Dobrú chuť.

Recept a foto:  @ivka_veggierecipes

Bez čoho sa vegánske (ne)pečenie nezaobíde

Žádné viditelné produkty

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?