11.10.24 | 21011× prečítané | 2 minúty
Kešu kúsky 2–5 mm
Neboj sa, stále sme to my, tie chrumkavé maslové kešu orechy, len si nás podrvili. Ale čo, zober si nás! V kuchyni urobíme parádu v každom dezerte! Čo všetko s nami dokážeš vyčarovať?
- jemná maslová chuť a chrumkavosť zaručená
- malé kúsky kešu
- skvelé do varenia a pečenia
Kešu kúsky 2–5 mm
Informácie o produkte
Podrvené kešu orechy určite nestratia svoju chuť a chrumkavosť. V jedle sa síce na prvý pohľad zatúlajú, ich výrazná sladká chuť však prezradí ich prítomnosť. Kúsky majú 2–5 mm a nasypať ich môžete prakticky do čohokoľvek. Vďaka tomu, že sme ich pre vás podrvili, nemusíte umývať mlynček. A tak vám ostane viac času na maškrtenie!

TOP Informácie o kešu
- Kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného.
- Tvar orieškov sa nazýva obličkovitý.
- Kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti.
- Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov.
- Kešu obsahujú množstvo látok prospešných pre naše telo a nespočet využitie v kuchyni.
Ako sa spracovávajú kešu orechy?
Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Kešu sa pred prepravou môžu fumigovať. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.
Ako sa spracovávajú kešu orechy?

Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
- Zloženie
- Surovina Kešu
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pre diabetikov, LCHF
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií