🔥 Zľava 15 % s kódom DNES15 + doprava zadarmo do Balíkovo nad 33,99 € 🚛

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Slané muffiny s tuniakom a syrom

13. 2. | 4933× prečítané


Vraj nie ste práve fanúšik sladkého? Tak vyskúšajte recept na slané muffiny! Nesmrteľná kombinácia tuniaka, čedaru a jarnej cibuľky prevonia kuchyňu a vy sa budete olizovať až za ušami. Slané muffiny sú perfektné na raňajky alebo ako desiata, ktorú ľahko zbalíte do kabelky. A určite nimi potešíte aj návštevu!

Zdieľať



Slané muffiny s tuniakom a syrom
45 minút
8 košíčkov

Čo budete potrebovať?

  • 1 plechovku tuniaka (140 g) vo vlastnej šťave
  • 90 g mandľovej múky
  • 10 g lúpaného konopného semienka (alebo iné semienka podľa chuti)
  • 1 jarná cibuľka
  • 100 g nastrúhaného čedaru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekaného koriandra
  • pol lyžičky jedlej sódy
  • koriander alebo iné obľúbené korenie
  • štipka soli
slane muffiny s tunakem

Postup

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si silikónové formy na muffiny.

V mise metličkou rozšľaháme vajíčka. Pridáme do nich nahrubo nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku, olivový olej, citrónovú šťavu a znovu premiešame.

tunakove muffiny

Z tuniaka zlejeme šťavu a pridáme ho k zmesi sypkých ingrediencií, ktorá pozostáva z mandľovej múky, konopného semienka, koriandra, jedlej sódy a soli. Soli pridáme naozaj len štipku. Syr aj tuniak sú už slané, tak pozor, aby sme si muffiny nepresolili.

Nakoniec všetko zmiešame dohromady.

Košíčky naplníme zmesou zhruba do 2/3. Tuniakové muffiny môžeme ešte navrch posypať syrom a dáme ich piecť na 180 stupňov 25 minút. Mali by byť na povrchu pekne zlaté, ale pozor, nech ich nevysušíte.

Po upečení necháme slané muffiny vychladnúť. Vynikajúco chutia len tak samostatne, alebo si k nim môžete pripraviť svieži dip z jogurtu, kyslej smotany alebo napríklad orieškového masla a orientálneho korenia dukkah.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Zdokonaľte si muffiny podľa seba

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?