Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Slané pohánkové palacinky s hruškami a syrom

7. 11. | 2964× prečítané


Palacinky naslano? A k tomu ešte pohánkové? No jasné! S gorgonzolou, vlašskými orieškami a božsky sladkou karamelovou hruškou sa tento recept stane hviezdou všetkých jesenných brunchov! Zamilujte sa s nami do zdravých pohánkových palaciniek a pripomeňte si, aké skvelé je občas spomaliť a dopriať si dokonalé slané raňajky.

Zdieľať



Slané pohánkové palacinky s hruškami a syrom
30 minút
12–15 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto na pohánkové palacinky:

  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 90 g pohánkovej múky
  • 1 lyžičku ghí alebo rozpusteného masla
  • štipku soli

Na náplň:

  • 1 hruška
  • ghí
  • čakankový alebo iný sirup
  • rukola
  • gorgonzola
  • vlašské orechy

Postup

Ingrediencie na palacinky vyšľaháme do hladkého cesta a na panvici opečieme na sucho. Hrušku nakrájame na tenké plátky, na panvici orestujeme na ghí masle, pokvapkáme sirupom a necháme zľahka skaramelizovať.

Palacinky podávame s rukolou, hruškami, gorgonzolou a vlašskými orechmi.

Recept a foto:  @tastykitchen.cz

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?