Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mandľový veľkonočný baránok

20. 3. | 7279× prečítané


Tradičný baránok nesmie chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Aká by to inak bola výslužka? Upečte si s nami veľkonočného baránka z mandľovej múky a tvarohu, ktorý je krásne vláčny a zaručene sa podarí. Potom už len pridať mašličku! Ako dlho u vás vydrží veľkonočný baránok robiť parádu, než padne za obeť chutiam na sladké?

Zdieľať



Mandľový veľkonočný baránok
60 minút
1 beránok

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

 

  • maslo na vymazanie formy a hrubá múka na vysypanie

Postup

Vajcia s xylitolom vyšľahajte do hustej peny. Trvá to len chvíľočku.

Do vaječnej zmesi vmiešajte tvaroh, rozpustený (ale nie horúci) kokosový olej, citrónový púder alebo kôru a vanilkovú pastu. 

Dobre premiešanú tekutú zmes zmiešajte s mandľovou a špaldovou múkou, kypriacim práškom a štipkou soli.

TIP! Špaldovú múku môžete použiť len celozrnnú, alebo naopak svetlú, či ju nahradiť pšeničnou. Záleží na vašich preferenciách a chuti.

Cestom naplňte vymastenú a vysypanú formu na baránka. Cesto zhora uhlaďte vareškou a zospodu formu párkrát poklepte (môžete klepnúť o stôl), aby si cesto do formy dobre sadlo a vo vnútri nevznikli žiadne bubliny, ktoré by baránka deformovali. 

Pečte pri 170 °C 50 minút. Po upečení nechajte baránka asi 15–30 minút chladnúť vo forme a potom ho opatrne vyklopte na tácku.

TIP! Po vychladnutí môžete baránka pocukrovať alebo poprášiť citrónovým púdrom. Oči ľahko vyrobíte z mandlí alebo čokoládových kôstok. Potom už len pridať veľkonočnú mašličku a šibači môžu klopať na dvere. 

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Nevyhnutnosti pre veľkonočné pečenie

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?