Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Veterníky s malinami

6. 4. | 701× prečítané


Nadýchané veterníky z odpaľovaného cesta sú nesmrteľnou klasikou, ktorú všetci dobre poznáme z obľúbenej cukrárne. Tiež nesmie na vašich oslavách chýbať? Skúste tentokrát karamelové veterníky ozdobiť lyofilizovaným ovocím! Mrazom sušené maliny dodajú veterníkom nielen sviežu chuť, ale aj povestnú korunku krásy. Pozrite, ako im to pristane!

Zdieľať



Veterníky s malinami
70 minút
7–10 kusov

Čo budete potrebovať?

Na odpaľované cesto:

  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 240 ml vody
  • 125 g masla
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • ½ lyžičky soli

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 30 g Zlatého klasu (vanilkový prášok na prípravu krémov)
  • 500 ml smotany na šľahanie 

Na karamelovú polevu:

Postup

Do hrnca dáme vodu a maslo nakrájané na kocky a privedieme do varu. Pridáme cukor, soľ a múku. Miešame, kým sa cesto nespojí, a následne ho odpaľujeme približne 2–3 minúty. Cesto necháme mierne vychladnúť a potom postupne primiešavame vajíčka. Odpaľované cesto naplníme do cukrárskeho kornútka a na plechu, ktorý je vyložený papierom na pečenie vytvoríme kruhy. Pečieme na 180 °C približne 20 minút.

Z mlieka, vajec, cukru, múky a Zlatého klasu si uvaríme puding. Hotový puding zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme do polotuha a vmiešame do pudingu. Pokiaľ milujete kyselkavú chuť malín, vmiešajte malinový prášok tiež do náplne. Krásne ju osvieži! 

Teraz je čas na karamelovú polevu. Cukor za stáleho miešania pomaly zahrievame, až sa sfarbí dozlatista. Potom ho zalejeme smotanou a na miernom plameni vymiešame hustú a hladkú polevu. Ak náhodou príliš zhustne, prilejte ešte trochu smotany. 

Vychladnuté veterníky rozkrojíme napoly. Vrchné korpusy namočíme v karamelovej poleve, posypeme lyofilizovanými malinami a necháme polevu stuhnúť. Na spodný korpus nanesieme cukrárskym kornútom pudingový krém a priklopíme horným dielom.

veterníky s malinami

Recept a foto:  @skatulkavkuchyni

Osviežte veterníky ovocím:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?