15 minút + tuhnutie
6–10 tyčinek
Čo budete potrebovať?
- 180 g arašidového masla
- 80 g datľového sirupu
- 140 g ovsených vločiek
- 40 g chia semienok
- 40 g sušených višní
- 40 g sušených čerešní
- 60 g vyprážaných arašidov
- štipku soli
Postup
- Menší pekáčik vyložte papierom na pečenie a dajte ho zatiaľ bokom.
- Arašidy, sušené čerešne aj višne nakrájajte na kúsky. Arašidové maslo premiešajte s datlovým sirupom do hladkej zmesi. Následne pridajte ovsené vločky, soľ a chia semienka a všetko opäť premiešajte. Nakoniec do cesta zapracujte aj nakrájané arašidy a sušené ovocie. Je dôležité, aby bola lepkavá zmes naozaj dokonale premiešaná a všetky ingrediencie obalené zmesou arašidového masla. Inak by tyčinky nedržali pokope.
- Celú zmes na tyčinky presuňte do pripraveného pekáča a silne vytvarujte do hladkej vrstvy, môžete si pomôcť napríklad dnom pohára.
- Cesto dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Stuhnutú zmes vyberte aj s papierom na pečenie z pekáčika a nakrájajte na jednotlivé tyčinky. Malo by vám vzniknúť 6–10 kúskov. Hotové tyčinky môžete obviazať kúskom papiera na pečenie a prírodného povrázku, aby sa nelepili na ruky.
Recept a foto: @lzickacukru