Vianoce aj Silvester sa blížia! 🎄 Objednajte si sviatočné chrumkanie, nech ho máte doma včas! ⏳

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cake pops - tortové lízadlá

23. 5. | 6112× prečítané


Vychutnajte si vláčny korpus, ktorý sa nežne mieša s lahodnou bielou čokoládou a krémovou ganachou. Každé tortové lízatko je potom zdobené podľa fantázie vašich malých pomocníkov – chrumkavými orechmi, lahodnou čokoládou alebo jemnými ovocnými tónmi. A čo je najlepšie? Cake pops nie sú len chutné, ale aj super zábavné!

Zdieľať



Cake pops - tortové lízadlá
60 minút
25-30 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 80 ml repkového oleja
  • 200 ml mlieka

Ganache:

  • 200 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • 200 g bielej čokolády 
  • 200 g horkej čokolády 
  • 200 g ruby ​​čokolády 
  • ľubovoľné mleté ​​orechy, lyofilizované ovocie, kúsky mliečneho karamelu

Postup

  1. Začnite s prípravou ganache z bielej čokolády - smotanu pomaly zahrejte v menšej rajnici pod bod varu a následne ju nalejte na kúsky čokolády. Spoločne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nespojí sa smotanou. Chvíľku to trvá, ale nakoniec vám vznikne krásne hladký krém. Ten dajte odpočinú to chladničky aspoň na hodinu, ideálne počas tejto doby párkrát premiešajte.
  2. Na cesto spolu najprv vo väčšej mise prešľahajte obe vajcia s mliekom, olejom a cukrom. Až sa všetky suroviny spoja, pridajte aj ostatné sypké suroviny - múku, kokos, prášok do pečiva a štipku soli. Opäť spoločne miešajte, aby vám vzniklo hladké cesto. To nalejte na plech s papierom na pečenie o veľkosti 20x30cm a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov zhruba na 30 minút, kým nezačne cesto zlátnuť.
  3. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť a následne ho celý rozdrobte na čo najmenšie kúsočky - môžete si pomôcť mixérom, ale zvládnete to ľahko aj rukami. Potom k rozdrobenému korpusu pridajte pripravenú vychladnutú čokoládovú ganache a rukami vypracujte kompaktné cesto, z ktorého pôjdu tvarovať guličky. Pokiaľ by bolo cesto príliš drobivé, môžete pridať pár kvapiek smotany, ak naopak príliš mazľavé, pomôžte si trochou kokosu.
  4. Z pripraveného cesta tvarujte guličky s priemerom cca 3cm a skladajte ich ideálne na plech s papierom na pečenie - ten následne presuňte do chladničky a nechajte tam guličky 20 minút odpočívať.
  5. Na finálne ozdobenie rozpustite vybranú čokoládu vo vodnom kúpeli. Najprv do čokolády namočte špičku tyčinky na tortové lízanky (prípadne hrubú špajľu) a na tú potom napichnite pripravenú tortovú guľôčku. Tú následne ponorte do čokolády, aby bola zo všetkých strán obalená, nechajte odkvapkať a ozdobte podľa svojej fantázie. Použiť môžete akékoľvek nasekané orechy, krásne vyzerajú napríklad pistácie alebo mandle, ďalej potom farebné lyofilizované ovocie, alebo aj kúsky mliečneho karamelu.
  6. Hotové cake pops nechajte v chlade stuhnúť, ideálne ich neklaďte, ale zapichnite tak, aby boli postavené vodorovne. Použiť na to môžete napríklad polystyrén alebo akékoľvek nádoby vysypané kryštálovým cukrom. A po zatuhnutí už si ich môžete vychutnávať, dobrú chuť!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?