11.10.24 | 22021× prečítané | 2 minúty
Maslové karamelové kúsky
Chrumkavé maslové karamelky, to sme my! Sme tajnou prísadou pre sladšie pondelky, krajšie dezerty a dekadentné raňajky. Kto by sa s tým sekal doma, keď sme vždy pripravené skočiť do kaše hneď z balíčka?
- výrazná chuť maslového karamelu
- drobné kúsky pre jednoduché a rýchle použitie
- ideálne do jogurtu, granoly alebo ako ozdoba
Maslové karamelové kúsky
Informácie o produkte
Karamel patrí medzi obľúbené sladkosti už po celé desaťročia. Mäkké karamelové cukríky sú favoritom väčšiny detí, tvrdší karamel uprednostňujú cukrári po celom svete a s jeho pomocou tvoria jedinečnej dezerty, využívajú ho ako farbivo alebo v ňom obaľujú orechy. Možností, ako využiť karamel je skrátka nespočetne veľa. Naše karamelové kúsky sú ideálne najmä do teplých ranných kaší, ako ozdoba dezertov, zmrzliny alebo ich môžete chrumkať len tak, až budete mať nabudúce chuť na niečo sladké.
Ako karamelové kúsky vyrábame? Karamel sa vyrába zahrievaním cukru, ktorý pri zvýšenej teplote tuhne a tvorí krásne lesklú zlatistú hmotu, tá sa následne vyleje na plech, vychladne a stuhne a vzniknutá tvrdá hmota sa roztriešti na tieto malé kúsky.
TOP informácie o maslovom karamele
- Tmavý karamel sa zahrieva maximálne na 195 °C.
- Majú rôzne tvary aj veľkosti od 0,5 mm až po 8 mm.
- Kryštáliky karamelu sa vo vlhkom prostredí zlepia k sebe.
- Do karamelu sa používa maslo, mlieko alebo smotana podľa toho, akú chuť a konzistenciu chceme.
- Maslový karamel má jemnejšiu konzistenciu a svojou chuťou pripomína mäkké karamelky.
Poznámka nákupca
„Karamel, a hlavne ten mliečny, mám rád od detstva. Občas ma prepadne chuť pridať si do ovsenej kaše s jablkami trochu karamelu, ale ráno sa často ponáhľam a polevy zo supermarketu ma po prečítaní zloženia odrádzajú. Keď to chce len štipku sladkého tónu alebo finesy na tanier, zíde sa mať v kuchyni práve takéto kúsky karamelu. Je ľahko slaný, vyladí sladké tóny a podčiarkne chuť karamelu, nádherne vonia a chutí naozaj ako poctivý mliečny karamel.“
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Naprosto výborný karamel, ideální na lívanci či kaši
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Výborný karemel
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie cukor, glukózový sirup, sladené kondenzované mlieko, solené maslo, voda
- Diéta Bez lepku
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Francúzsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava -
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1983 kJ / 475 kcal
- Tuky 17 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 11 g
- Sacharidy 79 g
- z toho cukry 64 g
- Bielkoviny 2 g
- Soľ 0,5 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Naprosto výborný karamel, ideální na lívanci či kaši
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Výborný karemel
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
kvalitní chutný produkt