Upozornenie: Z dôvodu prechodu na nový systém je pre prihlásenie nutné obnoviť si heslo.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Horká 70% čokoláda

Povedal by si do mňa, že mám 70? Nie rokov, ale percent! A práve vďaka tomuto číslu som v spoločnosti vysoko vážená. V obchode nemusím nikdy dlho tvrdnúť a do špajze sa ani nestihnem dostať.

  • horká chuť so sladkým koncom
  • vegan čokoláda
  • český produkt

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
7,92 € / ks
2 ks
-5%
7,92 € / ks
3 ks
a viac
-10%
7,92 € / ks

Vaša cena

7,92 €

Tovar môžete mať už 4. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

na objednávku

PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 4. 10.
Zásielkovňa 3,50 € 4. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 4. 10.
PPL - Slovensko 4,96 € 4. 10.

Horká 70% čokoláda

Informácie o produkte

Tak táto horká čokoláda zaručene nahradí tie z bežných obchodov. Nenechajte sa zmiasť, napriek priaznivej cene je jej kvalita vysoká. Obsahuje minimálne 70 % kakaa a kúpou dokonca podporíte domáci trh. Dajte si len tak hrsť na zlepšenie dňa alebo ju použite na pečenie. Jej chuť je horká, ale zároveň jemne sladká.

Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v závode s tradíciou už od roku 1992. Počas výrobného procesu je kladom veľký dôraz na jeho kvalitu a udržateľnosť. Každý deň chutná čokolády desať odborníkov, aby bol docielený ten najlepší produkt. Výsledkom je tak čokoláda plná intenzívnej chuti, s príjemnou vôňou a univerzálnym použitím. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Vďaka strednej až vyššej tekutosti je čokoláda vhodná na polevy, ganache, ale aj na duté figúrky s tenkou stenou či pralinky. Pri vianočnom pečení na ňu určite nezabudnite, až budete hľadať čokoládu, do ktorej namočíte vaše linecké, trubičky alebo marokánky. A keď dostanete chuť na sladké, dajte si pár kúskov len tak – určite si pochutnáte.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28,5 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižší obsah tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1%.
  2. Použitý polyglycerolpolyricínoleát je rastlinného pôvodu, čokoláda je tak vhodná aj pre vegánov.
  3. Obsah kakaovej sušiny je minimálne 70 % a celkový obsah tukov je približne 39,5 %.
  4. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  5. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v závode s tradíciou od roku 1992. 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 74× prečítané | 6 minut

Oriešková torta

Oriešková torta

01.06.21 | 118× prečítané

Základné špecifikácie
  • Složení kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolycirinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny
  • Energetická hodnota 2262 kJ / 546 kcal
  • Tuky 40,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 24,8 g
  • Sacharidy 31,3 g
  • z toho cukry 26,7 g
  • Vláknina 12,1 g
  • Bílkoviny 8,6 g
  • Sůl 0,025 g
Mikroživiny
  • Vápník 46 mg
  • Železo 19 mg
  • Hořčík 168 mg
  • Draslík 783 mg
  • Fosfor 266 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 70% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?