🎉 Oslava 10 rokov už len do nedele. Chrumkajte párty dobroty s 10% ZĽAVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0319

Horká 70% čokoláda

Povedal by si do mňa, že mám 70? Nie rokov, ale percent! A práve vďaka tomuto číslu som v spoločnosti vysoko vážená. V obchode nemusím nikdy dlho tvrdnúť a do špajze sa ani nestihnem dostať.

  • horká chuť so sladkým koncom
  • vegan čokoláda
  • český produkt

Vyberte balenie

Vaša cena

8,37 €

Tovar môžete mať už 6. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

78 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 6. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 6. 10.
PPL - Slovensko 5,22 € 6. 10.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 6. 10.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 6. 10.

Horká 70% čokoláda

Informácie o produkte

Tak táto horká čokoláda zaručene nahradí tie z bežných obchodov. Nenechajte sa zmiasť, napriek priaznivej cene je jej kvalita vysoká. Obsahuje minimálne 70 % kakaa a kúpou dokonca podporíte domáci trh. Dajte si len tak hrsť na zlepšenie dňa alebo ju použite na pečenie. Jej chuť je horká, ale zároveň jemne sladká.

Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v závode s tradíciou už od roku 1992. Počas výrobného procesu je kladom veľký dôraz na jeho kvalitu a udržateľnosť. Každý deň chutná čokolády desať odborníkov, aby bol docielený ten najlepší produkt. Výsledkom je tak čokoláda plná intenzívnej chuti, s príjemnou vôňou a univerzálnym použitím. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Vďaka strednej až vyššej tekutosti je čokoláda vhodná na polevy, ganache, ale aj na duté figúrky s tenkou stenou či pralinky. Pri vianočnom pečení na ňu určite nezabudnite, až budete hľadať čokoládu, do ktorej namočíte vaše linecké, trubičky alebo marokánky. A keď dostanete chuť na sladké, dajte si pár kúskov len tak – určite si pochutnáte.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28,5 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižší obsah tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1%.
  2. Použitý polyglycerolpolyricínoleát je rastlinného pôvodu, vyrobený z ricínového oleja.
  3. Obsah kakaovej sušiny je minimálne 70 % a celkový obsah tukov je približne 39,5 %.
  4. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  5. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v závode s tradíciou od roku 1992. 
Tomáš Hofman

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolycirinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar; obsah kakaové sušiny nejméně 70 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Česká republika
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Diéta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2262 kJ / 546 kcal
  • Tuky 40,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 24,8 g
  • Sacharidy 31,3 g
  • z toho cukry 26,7 g
  • Vláknina 12,1 g
  • Bielkoviny 8,6 g
  • Soľ 0,025 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 70% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?