Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0453

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Medzi moje kladné stránky patrí výrazná chuť, sladučká vôňa a príjemná textúra. Ale mám aj jednu negatívnu vlastnosť – dlho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavne Tvoj maškrtný jazýček.

  • intenzívna sladká chuť s vanilkovou arómou
  • praktické kúsky, ktoré sa ľahko rozpúšťajú
  • vyrobená v Taliansku

Vyberte balenie

Vaša cena

60,26 €

Tovar môžete mať už 1. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

117 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 € 1. 2.
Zásielkovňa 3,50 € 1. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 € 1. 2.
PPL - Slovensko 5,00 € 1. 2.

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Informácie o produkte

Biela ako zasnežené alpské svahy a intenzívne sladká. Presne taká je talianska biela čokoláda Edelweiss. Patrí medzi veľmi kvalitné čokolády s vysokým obsahom kakaového masla. Má ho konkrétne 30 % na rozdiel od štandardných dvadsiatich, takže je po rozpustení krásne tekutá. Vhodná je tak na polevy, krémy aj horúcu čokoládu. Tiež je v nej oveľa menej cukru – 36 %, čo je veľký rozdiel oproti bežným 55 %. V jej krémovo sladkej chuti sú dominantné tóny vanilky a ľahko ucítite tiež karamel. Dajte si kúsok do pusy, zatvorte oči a preneste sa do zasnežených talianskych hôr. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Môžete ju len tak maškrtiť alebo využiť v kuchyni. Praktické čokoládové kúsky sa rýchlo a ľahko rozpúšťajú. Množstvo kakaového masla z nej robí všestrannú čokoládu, ktorú môžete využiť na polevy, ganache, do krémov či sorbetov, tvorbu čokoládových figúrok alebo ju môžete roztopiť v horúcom mlieku, a vytvoriť tak neodolateľný nápoj pre dlhé zimné večery.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda sa vyrába v talianskej továrni na čokoládu ICAM s tradíciou už od roku 1946.
  2. Vyrába sa z vysoko kvalitného kakaového masla, ktoré si vyrába sám výrobca.
  3. Biela čokoláda je najlepšie rozpustná zo všetkých druhov čokolád.
  4. Obsahuje 30 % kakaového masla.
  5. Je bezlepková.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakové sušiny nejméně 30 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Itálie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Diéta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Sladká
  • Farba Biela
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2404 kJ / 577 kcal
  • Tuky 37,7 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 51,1 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bielkoviny 8,2 g
  • Soľ 0,25 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?