🎄 Pripravte sa na Ježiška! 🎄 U objednávok nad 40 EUR teraz rozdávame vianočné menovky ZADARMO.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0453

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Medzi moje kladné stránky patrí výrazná chuť, sladučká vôňa a príjemná textúra. Ale mám aj jednu negatívnu vlastnosť – dlho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavne Tvoj maškrtný jazýček.

  • intenzívna sladká chuť s vanilkovou arómou
  • praktické kúsky, ktoré sa ľahko rozpúšťajú
  • vyrobená v Taliansku

Vyberte balenie

Vaša cena

0,00 €

Tovar môžete mať už 9. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

114 ks skladom

SPS - Parcel Shop 4,96 € 9. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 12.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 12.

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Informácie o produkte

Biela ako zasnežené alpské svahy a intenzívne sladká. Presne taká je talianska biela čokoláda Edelweiss. Patrí medzi veľmi kvalitné čokolády s vysokým obsahom kakaového masla. Má ho konkrétne 30 % na rozdiel od štandardných dvadsiatich, takže je po rozpustení krásne tekutá. Vhodná je tak na polevy, krémy aj horúcu čokoládu. Tiež je v nej oveľa menej cukru – 36 %, čo je veľký rozdiel oproti bežným 55 %. V jej krémovo sladkej chuti sú dominantné tóny vanilky a ľahko ucítite tiež karamel. Dajte si kúsok do pusy, zatvorte oči a preneste sa do zasnežených talianskych hôr. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Môžete ju len tak maškrtiť alebo využiť v kuchyni. Praktické čokoládové kúsky sa rýchlo a ľahko rozpúšťajú. Množstvo kakaového masla z nej robí všestrannú čokoládu, ktorú môžete využiť na polevy, ganache, do krémov či sorbetov, tvorbu čokoládových figúrok alebo ju môžete roztopiť v horúcom mlieku, a vytvoriť tak neodolateľný nápoj pre dlhé zimné večery.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda sa vyrába v talianskej továrni na čokoládu ICAM s tradíciou už od roku 1946.
  2. Vyrába sa z vysoko kvalitného kakaového masla, ktoré si vyrába sám výrobca.
  3. Biela čokoláda je najlepšie rozpustná zo všetkých druhov čokolád.
  4. Obsahuje 30 % kakaového masla.
  5. Je bezlepková.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Dominika Kohútová
26.11.2020

Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek, vynikajúca na cakesicles.. dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť

Barbora
20.2.2020

Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, sušená srvátka, emulgátor sójový lecitín, vanilkový extrakt
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Taliansko
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť priemer cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Diéta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Sladká
  • Farba Biela
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2404 kJ / 577 kcal
  • Tuky 37,7 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 51,1 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bielkoviny 8,2 g
  • Soľ 0,25 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (5 hodnotenie)
Dominika Kohútová
26.11.2020

Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek, vynikajúca na cakesicles.. dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť

Barbora
20.2.2020

Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?