11.10.24 | 23814× prečítané | 2 minúty
Kakaové maslo
Tak to je pecka! Som kakaové maslo, ale v miniatúrnych kôstkach, ktoré sa rozpustia skôr, než stihneš povedať čokoláda. So mnou vykúzliš tie najchrumkavejšie čokoládové dezerty v celom kakaovom vesmíre.
- mini kôstky pre jednoduchšie použitie
- neutrálna vôňa aj chuť
- zjemnená kyslosť
Vyberte balenie
Kakaové maslo
Informácie o produkte
Milujete vôňu horúcej čokolády a jej nezameniteľne krémovú konzistenciu? Tak sa na chvíľu zastavte, usaďte sa a užite si jej lahodnú chuť plnými dúškami vďaka nášmu kakaovému maslu. Praktické kúsky nášho kakaového masla sa ľahko a rýchlo rozpúšťajú, preto sú vhodné nielen na prípravu horúcej čokolády, ale svoje využitie nájdu aj pri pečení, varení, vyprážaní, a dokonca pri výrobe domácej kozmetiky. Kakaové maslo vzniká lisovaním rozdrvených kakaových bôbov a je jednou zo základných surovín na výrobu čokolády.
TOP informácie o kakaovom masle
- Jedná sa o 100% kakaové maslo bez aditív.
- Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a je bohaté na vitamín E.
- Praktické kúsky sa jednoducho a rýchlo rozpúšťajú a spracovávajú.
- Neobsahuje cholesterol.
- Vďaka jeho zvláčňujúcim účinkom ho možno využiť pri výrobe kozmetiky.

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád?Horká, mliečna, biela a ruby!
Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád?Horká, mliečna, biela a ruby!
Ako sa získava kakaové maslo
Kakaovníky sa oberajú väčšinou dvakrát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina na výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky: kakaové maslo a kakaové pokrutiny.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
- Zloženie Kakaové máslo
- Surovina Maslo a hmota
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, LCHF
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Belgicko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 3785 kJ / 899 kca
- Tuky 99,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 60,4 g
- Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
- Vláknina 0 g
- Bielkoviny 0 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií



































