Kľukva lyofilizovaná (mrazom sušená)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kľukva lyofilizovaná (mrazom sušená)
Informácie a výživové hodnoty
Nejde o klasické brusnice, ale tak trochu o ich prerastenú verziu. Sú väčšie, kyslejšie a taktiež plné prospešných látok. Medzi tie patria vitamín C, antioxidanty a vláknina, čo sú prospešné látky pre funkciu nášho tela. Nechali sme si kľukvu zlyofilizovať, čo jej na kráse, farbe, veľkosti a živinách neubralo, akurát sme sa zbavili vody. Takto sušenú mrazom si ju môžete vychutnať počas celého roka. Taktiež tam, z kadiaľ si ju dovážame, ju pestujú bez pesticídov, herbicídov a fytohormónov.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Bez prídavku cukru a oleja.
- Obsahuje esenciálne vyskytujúci sa mangán.
- Veľké množstvo polyfenolických antioxidantov a vitamínu C.
Zloženie | 100% kľukva |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé kusy |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Kľukva je prerastená brusnica pôvodom z Ameriky alebo Kanady, ktorú sme vysúťažili v Jumbo veľkosti. Vyzerá ako prerastená šípka, prierez pripomína rozkrojené jablko, nájdete tu podobný tvar hviezdicovo zoskupených dutín. Vnútri nájdete drobné semienka, plod je dutý, ľahký, chrumkavý a lesklý. Aj napriek veľkosti má kľukva rovnaké vlastnosti a aktívne látky, ako lesná brusnica."
Ako sa kľukva suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa kľukva varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky lyofilizovanej kľukvy.
Tip
Čo tak skúsiť našu kľukvu v MYX Nastenka? Okrem kľukvy tam nájdete lyofilizované banány, višne, maliny a čučoriedky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1416 kJ / 337 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 67,2 g |
z toho cukry | 34,7 g |
Vláknina | 24,0 g |
Bielkoviny | 1,7 g |
Soľ | 0,03 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Klikva lyofilizovaná (mrazem sušená) celá
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.