Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

€6,78 €5,65 bez DPH

Zvoľte variant

Často si ma pletú s mojou sestrou mätou všeobecnú. Tá je skôr na slané pokrmy. Ja som ideálna pre sladké jedlá a cukrovinky, ako sú zmrzliny a krémy. Tak šup so mnou do kuchyne a poďme spolu čarovať!

          • 100% mrazom sušené bylinky 
          • poctivá pepermintová chuť bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachováva živiny a farbu

Detailné informácie

14g
Skladom
€6,78
€5,65 bez DPH

Podrobný popis

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Mäta, pepermint, vetrové korenie alebo balsam, všetky tieto názvy označujú jedinú bylinu, mätu piepornú. Jej listy obsahujú silicu s mentolom, menthonom a ďalšími látkami, napríklad trieslovinami, flavonoidami alebo kyselinou octovou, vďaka ktorým má mäta svoju sviežu, chladivú vôňu a blahodarné účinky na tráviace ústrojenstvo. Využitie mätových lístkov je veľmi všestranné – od drinkov, tort, omáčok, šalátov až po zmrzlinu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Je hybridom mäty vodnej a mäty klasnatej.
  2. Mätový čaj pôsobí proti nespavosti a bolestiam hlavy.
  3. Môžete ho použiť ako prírodné ochucovadlo.
  4. Pravdepodobne pochádza zo západnej Európy, teraz sa pestuje v miernom podnebí po celom svete.
  5. Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% pepermint
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava kúsky rozmarínu
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte si pripraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: