Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19173× prečítané
Hej, čo tá slina? My vieme, na pistácie sa zbiehajú každému! Ale počkaj, štipka soli s nami urobila divy! Vykreslila a zdôraznila našu chuť, že sa po nás budeš chcieť utĺcť.
My vo Světe plodů naozaj nepoznáme nikoho, komu by nechutili pistácie. Pokiaľ ste však jedným z tejto vzácnej kategórie, dlho už nebudete. Naše pražené solené pistácie vás jednoducho donútia prestúpiť k nám a užívať si život naozaj naplno. Lebo rok bez pistácií, to je ako život bez rodiny či priateľov. V balení nájdete len tie najlepšie kúsky z USA, ktoré stačí nalúskať a proste sa zamilovať. Zabalené v škrupinke sme ich nechali naschvál, pretože priateľstvo je cesta, nie cieľ.
„Jedná sa o nelúpané pistácie pôvodom z USA kde stromy/kríky rastú divoko aj v tých najsuchších oblastiach. Orech je aj so škrupinou opražený a osolený, preto je potrebné kontrolovať odporúčané množstvo denného príjmu soli. Maximálny obsah vlhkosti orechov je 6–7% a obsah tuku okolo 50–55%. Sú sladké s jemne korenistými tónmi a zaručujú skvelú chuť. Sú vhodné k vínu, pivu alebo len tak na príjemné posedenie. Viem, že sú celkom návykové a keď raz začnete lúskať, je ťažké prestať. Je to jeden z dôvodov, prečo solenú variantu stále nemáme v lúpanej podobe – snažíme sa tým obmedziť prejedaniu pistáciami, pretože nie každý sa zmieri s "otravným" lúpaním škrupiny u každého sústa!“
Pistácia pravá je ker, ktorého plody sú známe pod názvom pistácie. Tieto plody rastú v trsoch či strapcoch a majú dĺžku približne dva centimetre. Zelené dužinaté oplodie postupne vysychá a chytá žlté až červené sfarbenie. Zber začína v období keď tenká hladká šupka pukne a jemne sa roztvorí. Z kríkov sa jemne striasajú a následne ďalej sušia. K výrobe solených pražených pistácií je nutné namáčať ich v soľnom roztoku, a po opätovnom usušení jemne opražiť. Otvor v pistáciách teda nie je spôsobený pražením, ale dozrievaním priamo na kroch.
10+1 zaujímavosť o pistáciách: zelené zlato medzi orechmi
17.03.22 | 4409× prečítané | 7 minút
Ako spoznáte tie najlepšie pistácie?
13.01.22 | 6000× prečítané | 7 minút
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Lepšie by boli pražené.
Pôvodne vložené k Pistácie loupané RAW nepražené
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
výborné,už sú olúpané,takže ni je potrebné lúpať
Pôvodne vložené k Pistácie loupané RAW nepražené
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Lepšie by boli pražené.
Pôvodne vložené k Pistácie loupané RAW nepražené
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
výborné,už sú olúpané,takže ni je potrebné lúpať
Pôvodne vložené k Pistácie loupané RAW nepražené