Vlašské orechy blanšírované

€17,15 €14,29 bez DPH

Zvoľte variant

Sme úplne nahé! Prešli sme si parným kúpeľom, dali dole starú kožu a sme na nepoznanie! Plné šťavy, jemné, maslové a chrumkavé, iba sa rozplývame. Tuhá šupka? Tú u nás nehľadaj!

          • zbavené 90% vonkajšej šupky
          • blanšírované 10-12 hodín / 80°C
          • vypestovné a spracované špeciálnou technológiou na Ukrajine

Detailné informácie

1kg
Skladom
€17,15
€14,29 bez DPH

Podrobný popis

Vlašské orechy blanšírované

Informácie a výživové hodnoty 

Vlašské orechy v tejto podobe sme Vám priviezli až z Ukrajiny, kde boli rovno blanšírovaním olúpané. Vďaka tomu sme Vám ušetrili čas, ktorý by ste strávili nad zdĺhavým lúpaním. Od našich vlašských orieškov môžete očakávať jediné a to jemnú maslovů chuť a chrumkavú textúru. Vlašské orechy nás tak zaujali, že ich môžete u nás nájsť na slano aj na sladko. A verte, že každé spracovanie Vás príjemne prekvapí.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. viac ako 60% vlašského orecha tvorí neobyčajne zdravé tuky
  2. vlašský orech je v podstate kôstka orecha
  3. pre svoje liečebné účinky sa používajú aj listy orecha
  4. ako mozog vyzerá a zároveň funkciu mozgu podporuje
  5. pochádza zo Strednej Ázie a počas stredoveku doputoval až k nám

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné jadra vlašských orechov
Krajina pôvodu Ukrajina
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava blanšírované vlašské orechy nepražené
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Jadrá vlašského orecha sa za mňa najhoršie šúpajú zo všetkých. Ak ich nemáte čerstvé, robí sa to naozaj ťažko a bežným blanšírovaním to nepôjde tak hladko, ako je tomu napríklad u mandlí. Šupka vlašského jadra sa vyznačuje svojou tuhosťou a ľahkou horkosťou, čo môže byť počas konzumácie alebo pečeniu nežiadúce. Som rád, že som narazil na možnosť ukrajinskej firmy, ktorá má ako jedna z prvých možnosť blanšírovať ich lokálne jadrá vlašských orechov. Orech sa naparí a potom 10 - 12 hodín blanšírujeme za teploty 80 °C. Chuť orecha je potom nezvyčajne jemná, vláčna a zvyšný obsah šupiek je tak minimálny, že počas pojedania vôbec neprekáža. Práve chuť a maslová textúra ma zaujali natoľko, že som sa rozhodol pracovať na ochutení týchto jadier a môžete ich vyskúšat v tenkej vrstve karamelu alebo v bylinkách. Orechy nám dodávateľ posiela vákuované, čo eliminuje žltnutiu a príjmaniu nepríjemných okolitých pachov, čo je u tak tučných orechov naozaj dôležité."

 

Ako sa vlašský orech pestuje?

Orech je vysoký strom, ktorý v niektorých prípadoch môže dorastať až 45 metrov. Je to mohutný strom, ktorý ľudia pestujú prevažne pre vlašské orechy, ale má aj širšie využitie. Jeho listy ničia baktérie a pomáhajú aj ľudskému zdraviu. Samotný plod je v dvoch vrstvách. Zelený obal a tvrdá škrupina. Akonáhle plod dozreje, vypadne zo zeleného puzdra, spoločne so škrupinou dopadne na zem.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov alebo müsli
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do miešaných nápojov, smoothies

 

Tip

Zabaľte si vlašské orechy do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2587 kJ / 618 kcal
Tuky 59 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 3,36 g
Sacharidy 9,9 g
z toho cukry 1,1 g
Vláknina 6,7 g
Bielkoviny 24 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 98 mg
Železo 2,91 mg
Horčík 158 mg
Fosfor 346 mg
Draslík 441 mg
Sodík 2 mg
Vitamín C 1,3 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: