Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 17214× prečítané
💥 DNES: Doprava zadarmo už od 20 €! Už máte vyriešenú výslužku pre šibačov? 💥
Chrumkavé, sladké, s výraznou chuťou? Áno, to som ja! Deti aj dospeláci ma milujú, a to nielen vďaka mojej výraznej chuti, ale aj kvôli tomu, ako silno voniam! Som expert vo všetkých mojich podobách.
Mango z obchodu nám chutí, no keďže k nám cestuje z veľkej diaľky, žatva často krát prebieha príliš skoro. Na pult v obchode teda mango vyložia skôr, ako je dostatočne dozreté. Takto strácame možnosť ochutnať pravú chuť manga, ktorá je príjemne sladká a svieža. Preto sme sa rozhodli pre vás mango lyofilizovať priamo tam, kde vedia, ako ho správne pestovať. Vďaka šetrnému sušeniu sa z výrobku odparí všetka voda, no chuť, vôňa a živiny naďalej ostávajú. Mango je bez cukru a iných aditív, pestované bez fytohormónov a iných chemických látok.
„Pôvodne sme ponúkali iné mrazom sušené mango, ale stávalo sa, že obsahovalo zvyšky šupiek alebo tvrdej dužiny z okolia jadra. Nové plátky manga týmto problémom predchádzajú – sú ručne krájané a zbavené všetkých nedostatkov. Navyše sa mi podarilo zabezpečiť fancy kvalitu, kedy sú všetky plody dozreté, krásne sladké a majú nadýchanú a jemnú štruktúru, ktorá sa lepšie konzumuje.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa mango varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky manga.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se mango hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom ho vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Křupněte si mango každý den!
Mangový chia puding s pomarančovou kôrou
02.02.23 | 2103× prečítané
Čím nahradiť sladkosti? Tipy na deťmi obľúbené zdravé maškrtenie
10.05.22 | 10025× prečítané | 4 minúty
Recenzie návštevníka
chutovo vyborne, velmi suche a tym padom tvrde, vhodne len pre kon zumentov so zdravym chrupom.
dobre, suche, dlho vydrzi, vhodne aj ako ponukove ovocie, len tak v doze, pre zmenu chuti pri posedeni. nevsedne. doporucujem tym, ktorý maju zdravy chrup. ja s inym chrupom mango pouzivam ako sucasť varenia čaju. ono tym padom zmekne a potom ho uz aj ja mozem spapkat.
ziadne
Pôvodne vložené k Mango sušené Fancy
Recenzie návštevníka
Výborné
Pôvodne vložené k Mango sušené Fancy
Recenzie návštevníka
chutovo vyborne, velmi suche a tym padom tvrde, vhodne len pre kon zumentov so zdravym chrupom.
dobre, suche, dlho vydrzi, vhodne aj ako ponukove ovocie, len tak v doze, pre zmenu chuti pri posedeni. nevsedne. doporucujem tym, ktorý maju zdravy chrup. ja s inym chrupom mango pouzivam ako sucasť varenia čaju. ono tym padom zmekne a potom ho uz aj ja mozem spapkat.
ziadne
Pôvodne vložené k Mango sušené Fancy
Recenzie návštevníka
Výborné
Pôvodne vložené k Mango sušené Fancy
Recenzie návštevníka
Mňaaaam, naozaj výborné, určite objednám ďalšie.
Sušením nič nestratilo na chuti.
Rýchlo sa minie, nedá sa prestať.
Pôvodne vložené k Mango sušené Fancy