30 minút
+ 2 hodiny tuhnutia
8 porcií
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 300 g surovej tekvice hokkaido
- 100 g kúskov horkej čokolády
- 15 gramov proteínu
- pól lyžičky škorice
- vanilkový extrakt
Na ozdobu:
Postup
Tekvicu umyjeme, nakrájame na kúsky a povaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Až je uvarená, stiahneme hrniec zo sporáka, scedíme vodu a necháme vychladnúť. Medzitým si vo vodnom kúpeli necháme rozohriať čokoládu.
Vychladnutú tekvicu dáme do misy, pridáme škoricu, lyžičku vanilkového extraktu a všetko roztlačíme na kašu. Potom pridáme čokoládu a proteín – my sme použili mandľový, vybrať si ale môžete ktorýkoľvek vám chutí.
Formu si vyložíme papierom na pečenie a zmes do nej preložíme. Tekvicový dezert necháme v chladničke stuhnúť ideálne 2–3 hodiny, aby sa chute krásne prepojili. Pred servírovaním ozdobíme lyofilizovanými malinami, kešu a pistáciami a potom už si len užijeme tú božsky sladkú chuť.
Tak čo, využijete tohtoročnú úrodu tekvíc na sladké recepty, alebo si z nich urobíte klasickú polievku?