👉 Zľava 20 % na naše MYXy 🥜 Kód: MYX20

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Lava Cake s čokoládou a malinami

30. 1. | 6113× prečítané


Podľahnite pokušeniu a ochutnajte dokonalú kombináciu horkej čokolády a šťavnatých malín! Nezáleží na tom, či ste šťastne zadaní, alebo single. Kvalitné dezerty vždy vedia chytiť za srdce. Môžeme vám preto zaručiť, že romantický večer s týmto čokoládovým Lava Cakom bude láskyplným pohladením pre dušu. Táto dobrota vám dá toľko lásky, že nebudete chcieť pustiť lyžičku z ruky.

Zdieľať



Lava Cake s čokoládou a malinami
30 minút
2 kusy

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 90 g horkej čokolády (najlepšie nad 70 %)
  • 35 g masla + maslo na vymazanie formy
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 30 g erytritolu
  • štipka soli
  • 1 a pol lyžičky kávovej esencie alebo instantnej kávy
  • 20 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • štipka kypriaceho prášku do pečiva
  • kakao na vysypanie formičiek
  • morská soľ 

Na ozdobu dezertu:

Ako pripraviť Lava cake:

Čokoládu s maslom spoločne rozpustite vo vodnom kúpeli. Zvyšným kúskom masla vymažte dve zapekacie mištičky a vysypte ich kakaom.

Vajcia, žĺtok, erytritol a malú štipku soli vyšľahajte do peny. Pridajte rozpustenú čokoládu s maslom, kávovú esenciu a znova opatrne našľahajte. Nakoniec vmiešajte múku so štipkou kypriaceho prášku.

Cesto rozdeľte do mištičiek, vložte do rúry vyhriatej na 200 °C v režime teplovzduch a pečte 8–10 minút. Potom vytiahnite mištičky z rúry a nechajte 1–2 minúty odstáť.

Štipka morskej soli zvýrazní už aj tak bohatú chuť čokolády. Maliny dodajú dezertu šmrnc a pozdvihnú Lava Cake ku hviezdam!

Nakoniec Lava cake priklopte tanierikom a otočte „hore nohami“ – koláč tak pekne vypadne z formičky. Pred podávaním valentínsky dezert posypte kakaom a malou štipkou morskej soli, aby sa zvýraznila bohatá chuť čokolády.

Dezertu najviac pristane čerstvé drobné ovocie, ako sú napríklad maliny, ale rozhodne nešliapnete vedľa ani s jahodami alebo čučoriedkami. Neprehliadnuteľnou ozdobou Lava Caku a pomyselnou čerešničkou na koniec môžu byť aj pestrofarebné jedlé kvety. Tie vyzerajú úplne fantasticky takmer na akomkoľvek dezerte.

zdravá snídaně
Sladký darček s jedlými kvetmi a lyo ovocím.

Valentínske čokorecepty, ktoré zahrejú pri srdci

Prajeme vám dobrú chuť a nielen na toho Valentína tiež veľa (seba)lásky!

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

05.11.24 | 16197× prečítané | 5 minút

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

01.11.24 | 26606× prečítané | 9 minút

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

01.11.24 | 3271× prečítané | 6 minút

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

22.10.24 | 17972× prečítané | 3 minúty

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

22.10.24 | 15485× prečítané

Ako skladovať orechy?

Ako skladovať orechy?

22.10.24 | 41456× prečítané | 2 minúty

Pekanový koláč s hruškami a javorovým sirupom
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

18.10.24 | 11359× prečítané

Kde sa vzal náš MYX

Kde sa vzal náš MYX

11.10.24 | 19603× prečítané | 2 minúty

Ovsená kaša 3× inak

Ovsená kaša 3× inak

10.10.24 | 66211× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?