🌮 Len dnes vianočné MYX Mexico ako darček k nákupu nad 60 € s kódom: MEXICO 🌮

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0897

Mozzarella lyofilizovaná kocky

Som rodená Talianka, jedinečná a svojská! Jemne krémová a chrumkavá! Taká, akú zbožňuješ, a pritom jedinečná. Pridám ten najkrajší tón každému jedlu. Chrum!

  • jemná smotanová chuť 
  • praktické malé kocky
  • ideálna do šalátov i ako desiata
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Mrazom sušené:

Mozzarella lyofilizovaná kocky

Informácie o produkte

Mozzarella si vďaka svojim vlastnostiam získala obľubu po celom svete. Svoju typickú jemnú smotanovú chuť si zachovala aj naša mrazom sušená varianta. Nakrájaná na drobné kúsky vám skvele padne do každého šalátu, ktorému pridá príjemný chrumkavý element. Dokonale sa vyníma aj ako ozdoba jedál a jednohubiek. Oproti čerstvej mozzarelle vám vydrží roky, skladuje sa pri izbovej teplote, takže sa z nej stáva praktická spoločníčka na každý výlet aj stálica vo vašej špajze!

TOP informácie o lyofilizovanej mozzarelle

  1. Dlhšia doba zrenia ovplyvňuje konzistenciu a chuť – je mäkká a výrazná.
  2. Mozzarella sa pôvodne vyrábala iba z byvolieho mlieka.
  3. S obsahom 40 % mliečneho tuku ju radíme medzi nízkotučné syry.
  4. Oproti iným syrom obsahuje menej soli, sodíka či fosforu, a naopak vyššie množstvo vápnika.
  5. Preto je vhodná aj pri ťažkostiach s obličkami, pečeňou alebo vyšším krvným tlakom.

Poznámka nákupcu

„Prečo som sa rozhodol zaradiť tak netradičnú surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží zmeny teplôt, rýchlo sa kazí a odporúča sa zjesť približne do 20 dní od výroby. Lyofilizácia z nej urobí trvanlivejšiu surovinu, ktorú si môžete vziať aj na túru a dať si ju na večeru pod širákom. Je tak dostupná kedykoľvek a kdekoľvek! Tučné suroviny, ako napríklad syry, sa sušia mrazením pomerne zle. Tuk sa nedá úplne vysušiť a pri zlom spracovaní môže byť produkt gumový a žuvací. Naše syry sú ale vysušené úplne precízne, a vďaka tomu je mozzarella chrumkavá, vydrží podstatne dlhšie ako tá čerstvá, a navyše si zachovala svoju špecifickú vôňu i chuť.“

Ako sa vyrába syr?

Výroba každého syra sa ľahko líši, či už v druhu mlieka, odlišnými teplotami pri varení a zretí alebo v samotnej dĺžke výroby. Väčšina krokov je ale rovnakých, či veľmi podobných. Začína sa pasterizáciou mlieka, potom sa pridávajú mliekarenské kultúry a syridlá (prípadne kyselina mliečna), ktoré spôsobujú zrážanie mlieka. Následne sa vytvorí tuhá syrenina a tekutá srvátka. Všetko sa zamieša, aby sa veľké kúsky syreniny rozdrobili na malé hrudky. Zvýšením teploty sa zo syroviny extrahuje ešte viac srvátky, čo spôsobuje jej hutnejšiu štruktúru. Syrenina sa následne scedí, formuje a necháva sa oschnúť. Potom je syr pripravený na zrenie, ktorého dĺžka sa líši v závislosti na druhu.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kravské mlieko pasterizované, soľ, syrárske kultúry (laktóza), mikrobiálne syridlo, protispekavá látka zemiakový škrob
  • Chuť Slaná
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie plastová dóza
  • Úprava tyčinky
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1343 kJ / 323 kcal
  • Tuky 23,8 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 16,5 g
  • Sacharidy 2,2 g
  • z toho cukry 2,2 g
  • Bielkoviny 23,5 g
  • Soľ 0,8 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 0 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?