Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonézie

Voniam po kvetoch a čerešniach. Takúto v obchode nenájdeš, to Ti zaručujem! Ak chceš ochutnať nezabudnuteľné crème brûlée alebo jedinečnú domácu zmrzlinu, som tou pravou prísadou!

⚠ Zachráň surovinu a máš ju s 30% zľavou! DMT 11/21 (platí pre vybrané varianty)

  • výrazná aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • jedinečná kvetinovo-ovocná aróma 

Vyberte balenie

Vaša cena

8,16 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

25 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Vanilkové struky Tahitensis z Indonézie

Informácie o produkte

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo nezvyčajné, niečo s čím si neviete dať rady. Je úzky, podlhovastý a zvráskavený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť jeho semienka. Tie držia pekne pokope a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom a dodať mu tak príjemné aróma.
Táto vanilka pochádza z Indonézie a je cenená predovšetkým pre jej jemnú chuť a kvetinovo-ovocné aróma, ktoré býva často prirovnávané k sladkému drievku, čerešniam alebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleja ako Bourbon vanilka a tiež kratšie struky. Skvele sa hodí napríklad do domáceho pečiva a sušienok.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svojou kvetinovou chuťou a vôňou.
  2. Patrí medzi chuťovo i aromaticky jemnejšie odrody vanilky.
  3. Má kratšiu struky, avšak vysoký obsah zrniečok (drene).
  4. Okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajzy, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4–6 × ročne. 

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie. 

Zaujímavosti a recepty

Ako pripraviť domáci vanilkový extrakt?

Ako pripraviť domáci vanilkový extrakt?

12.08.21 | 615× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové lusky přírodní
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie potravinářské fóliové sáčky
  • Veľkosť 12–14 cm, cca 3,3 g
  • Úprava celé lusky
  • Spracovanie Struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonézie

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?