🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0107

Brokolica lyofilizovaná

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Sme jedinečné ružičky brokolice, ktoré môžeš chrumkať, kedykoľvek sa ti zachce. Na výlet, do práce, ale aj do polievky – sme skrátka pre každú srandu.

  • chutí ako čerstvá
  • chrumkavá textúra
  • ľahká manipulácia a skladovanie

Vyberte balenie

Vaša cena

11,75 €

Tovar môžete mať už 2. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

14 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 2. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 2. 6.
PPL - Slovensko 5,22 € 2. 6.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 2. 6.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 2. 6.

Brokolica lyofilizovaná

Informácie o produkte

Mrazom sušená brokolica je plná vitamínov, najmä vitamínu C, a minerálnych látok. Vďaka lyofilizácii nebola brokolica ochudobnená o žiadne živiny, ani chuť, a preto si na nej pochutíte rovnako ako na čerstvej. Teda, skoro ako na čerstvej. Prešla totiž sušením mrazom čo je metóda, pri ktorej sa zo zeleniny či ovocia odstráni všetka voda. Brokolica tak získa krehkú, príjemne chrumkavú štruktúru a výrazne sa predĺži jej trvanlivosť. Naša brokolica bola navyše vypestovaná v Českej republike, takže jej kúpou podporíte českých farmárov!

TOP informácie o brokolici

  1. Je bez pridaného cukru a iných aditív.
  2. Obsahuje vysokú koncentráciu sulforafanu, čo je silný a účinný antioxidant.
  3. Vhodná do studenej aj teplej kuchyne.
  4. Je bohatá najmä na draslík a vlákninu.
  5. Skladuje sa pri izbovej teplote v uzavretej nádobe a bez prístupu vzduchu.

Ako sa brokolica suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa brokolica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bola skôr pripálenina, ako lyofilizovaná brokolica.

Tomáš Hofman

Ako sa brokolica suší mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Základné špecifikácie
  • Zloženie brokolice lyofilizovaná
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Česká republika
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava růžičky brokolice
  • Typ sušenia mrazem ve vakuu
  • Surovina Brokolica
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1506 kJ / 355 kcal
  • Tuky 2,9 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,43 g
  • Sacharidy 59 g
  • z toho cukry 24 g
  • Bielkoviny 23 g
  • Soľ 0,12 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Brokolica lyofilizovaná

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?