Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Sme jedinečné ružičky brokolice, ktoré môžeš chrumkať, kedykoľvek sa ti zachce. Na výlet, do práce, ale aj do polievky – sme skrátka pre každú srandu.
Mrazom sušená brokolica je plná vitamínov, najmä vitamínu C, a minerálnych látok. Vďaka lyofilizácii nebola brokolica ochudobnená o žiadne živiny, ani chuť, a preto si na nej pochutíte rovnako ako na čerstvej. Teda, skoro ako na čerstvej. Prešla totiž sušením mrazom čo je metóda, pri ktorej sa zo zeleniny či ovocia odstráni všetka voda. Brokolica tak získa krehkú, príjemne chrumkavú štruktúru a výrazne sa predĺži jej trvanlivosť. Naša brokolica bola navyše vypestovaná v Českej republike, takže jej kúpou podporíte českých farmárov!
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa brokolica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bola skôr pripálenina, ako lyofilizovaná brokolica.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 5663× prečítané
Železo v potravinách: Obrňte sa proti únave a chudokrvnosti
14.10.21 | 16015× prečítané | 4 minúty
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Brokolica lyofilizovaná