🎉 Oslava 10 rokov už len do nedele. Chrumkajte párty dobroty s 10% ZĽAVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Nepečená torta z írskeho machu

28. 2. | 4354× prečítané


Írsky mach možno nepoznáte. Je to 100% prírodný rastlinný kolagén, ktorý je považovaný za superpotravinu. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a čo je hlavné – je skvelý do pečenia. Jednoducho z neho totiž vytvoríte gél, ktorý vám z obyčajnej náplne urobí doslova nebíčko v papulke. Skúsite to s nami?

Zdieľať



Nepečená torta z írskeho machu
30 minút + príprava gélu (2 hod)
12 porcií

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup

1. Gél z írskeho machu

Írsky mach dôkladne prepláchneme v mise, vodu vymeníme niekoľkokrát, kým nebude odsolená, ja som opakovala asi 8×. Potom ponoríme mach do čistej vody a necháme ho v nej 2 hodiny. Po 2 hodinách vodu vylejeme, mach opláchneme a pridáme k nemu 100 ml čistej vody. Rozmixujeme tyčovým mixérom (alebo iným výkonným mixérom) do hladkého gélu. Zo 100 gramov machu nám vznikne približne 300 gramov gélu.

2. Korpus

Datľovú pastu vložíme do misy spoločne s ostatnými ingredienciami na korpus a rukou prehnite, kým sa všetko nespojí v cesto. Do formy na tortu s priemerom 23 cm vložíme na dno papier na pečenie a vtlačíme do nej korpusové cesto. Okraje necháme vyššie asi o 1–2 centimetre.

Recept a foto:  @eat_your_fears

3. Náplň a zdobenie

Čokoládu si rozpustíme v kastróliku s kokosovým olejom, potom dôkladne vmiešame datľovú pastu a nakoniec pridáme gél z írskeho machu. Vzniknutú náplň navrstvíme na korpus, uhladíme a ozdobíme lyofilizovanými jahodami alebo malinami. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny.

Dobrou chuť!

Žádné viditelné produkty

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?