40 minút + tuhnutie
8 porcií
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
Na kešu krém:
- 350 g kešu (cez noc namočených vo vode)
- 100 g kokosového krému z dužiny alebo kokosového mlieka
- 2 lyžice šťavy z limetky
- 3 lyžice kokosového oleja alebo kakaového masla
- 2 lyžice prášku z lyofilizovaného dračieho ovocia
- formu s priemerom 12 cm alebo viac malých formičiek
- kvalitný mixér
- na dozdobení jedlé kvety, orechy alebo lyofilizované ovocie
Postup
Mandle, kešu, datle a kakao dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nám nevytvorí lepkavá hmota. Tú vtlačíme do formy, a vytvoríme tak korpus zákusku. Nepečieme, dáme aj s formou stuhnúť do chladničky.
Medzitým si pripravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéra. Pridáme kokosový krém, šťavu z limetky a kokosový olej. Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Ak máme mixér s veľkou nádobou, je potrebné mať trpezlivosť a pri mixovaní si dopomôcť lyžicou. Nakoniec polovicu kešu krému odoberieme do misky a zvyšnú polovicu zafarbíme práškom z lyofilizovaného dračieho ovocia.
Bielu vrstvu kešu krému nanesieme na korpus a opäť necháme aspoň pol hodiny stuhnúť. Potom hore nanesieme ešte vrstvu zafarbeného kešu krému a dáme zákusok naposledy oddýchnuť do chladničky, najlepšie cez noc.
Zákusok zdobíme jedlými kvetmi, nasekanými orechmi alebo lyofilizovaným ovocím.
