Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Nepečený kešu zákusok

11. 2. | 320× prečítané


Nepečený zákusok z krémových kešu orechov je jednoduchý na prípravu a pritom vyzerá ako z luxusnej cukrárne. Je vegánsky a na jeho prípravu budete potrebovať len výkonný mixér, formu a kreativitu pri zdobení. Žiadne strachy s tým, že by sa korpus pri pečení vysušil - to sa vám s naším receptom na raw kešu zákusok nestane. Všetky suroviny si zachovajú svoje živiny a minerály, zákusok neobsahuje žiaden pridaný cukor a tá farba? Tá vás dostane!

Zdieľať



Nepečený kešu zákusok
40 minút + tuhnutie
8 porcií

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na kešu krém:

Postup

Mandle, kešu, datle a kakao dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nám nevytvorí lepkavá hmota. Tú vtlačíme do formy, a vytvoríme tak korpus zákusku. Nepečieme, dáme aj s formou stuhnúť do chladničky.

Medzitým si pripravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéra. Pridáme kokosový krém, šťavu z limetky a kokosový olej. Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Ak máme mixér s veľkou nádobou, je potrebné mať trpezlivosť a pri mixovaní si dopomôcť lyžicou. Nakoniec polovicu kešu krému odoberieme do misky a zvyšnú polovicu zafarbíme práškom z lyofilizovaného dračieho ovocia.

Bielu vrstvu kešu krému nanesieme na korpus a opäť necháme aspoň pol hodiny stuhnúť. Potom hore nanesieme ešte vrstvu zafarbeného kešu krému a dáme zákusok naposledy oddýchnuť do chladničky, najlepšie cez noc.

Zákusok zdobíme jedlými kvetmi, nasekanými orechmi alebo lyofilizovaným ovocím.

Kešu dort
Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?