👉 MEGA AKCIA na všetky čokoládovky! 🍫 DOPRAVA ZADARMO už od 20 € 🚚💨

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Čerešňový crumble

13. 7. | 3226× prečítané


Crumble (krambl) je jedným z najjednoduchších pečených dezertov, na ktorom si pochutíte nielen v lete. Suroviny na túto ovocnú dobrotu s chrumkavou posýpkou určite máte v špajze. Crumble preto padne vhod napríklad vtedy, keď dostanene chuť na sladký dezert alebo sa vám vo dverách objaví nečakaná návšteva. Pripraviť ho môžete nielen s čerešňami, ale aj jahodami, jablkami, slivkami, rebarborou alebo ríbezľami – skrátka s akýmkoľvek obľúbeným ovocím.

Zdieľať



Čerešňový crumble
20 minút +
40 minút pečenia
10–12 porcií
rýchlovka

Čo budete potrebovať?

Na náplň:

Na drobenku:

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C a koláčovú formu s priemerom 25 cm zľahka vymažte maslom.

Začnite s prípravou drobenky. Maslo rozpustite a nechajte zľahka vychladnúť. Medzitým v mise zmiešajte ovsené vločky, mandľové plátky, mandľovú múku a kokosový cukor. Prilejte rozpustené maslo a vanilkový extrakt a premiešajte do drobivého cesta. Hotovú posýpku dajte bokom a nechajte odležať.

Vykôstkované čerešne zmiešajte s javorovým sirupom, rumom, vanilkovou pastou a kokosovým cukrom. Nakoniec primiešajte mletú škoricu, škrob a hladkú múku.

Ovocie preložte do formy a posypte drobenkou. Vložte do predhriatej rúry na 40 minút. Počas pečenia crumble kontrolujte, aby sa vršok nepripálil. Pokiaľ by bol až príliš hnedý a ovocie stále tuhé, prikryte ho alobalom a pečte ďalej. Správne upečený crumble má byť na povrchu chrumkavý a ovocie mäkké, šťavnaté a plné chuti.

Hotový crumble nechajte pár minút vychladnúť a podávajte ešte teplý – napríklad s kopčekom vanilkovej zmrzliny sa po ňom len tak zapráši! 

Recept a foto:  @lzickacukru

Prémiové suroviny na každé pečenie

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?