❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Tvarohový koláč s makom a višňami

17. 1. | 598× prečítané


Zásoby maku vám prekypujú zo šuplíka, tvaroh netrpezlivo pomrkáva z chladničky a višne už sa pomaly kotúľajú z misky? Tak na nič nečakajte a pripravte si tento dokonalý tvarohový koláč s posýpkou! Sľubujeme, že z neho budete paf. Je totiž krásne vláčny a plný bohatej chuti aj vône. Recept sme pripravili v spolupráci s Marťou z profilu @zdrave_zivena. Tak ochutnajte!

Zdieľať



Tvarohový koláč s makom a višňami
90 minút
Koláč s priemerom 21 cm

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Maková náplň:

  • 100 g mletého maku
  • 300 g mlieka
  • 2 lyžice xylitolu
  • 150 g mäkkého polotučného tvarohu 

Drobenka:

Tvarohová náplň:

  • 600 g mäkkého tvarohu (polotučný)
  • 2 väčšie vajcia
  • 3 lyžice xylitolu

Na ozdobenie koláča a vymazanie formy:

tvarohový koláč s mákem a višněmi
Tvarohový koláč je vláčny, plný maku a chutí sladko po sušených višniach. No sen! Stačí kúsok a iný chcieť nebudete.

Postup prípravy tvarohového koláča

Najskôr zo všetkého si pripravte makovú náplň (aby mala čas vychladnúť) a keď už budete pri tom, môžete sa rovno pustiť aj do prípravy tej tvarohovej. Je to ľahké.

Maková náplň:

Mak nasypte do hrnca a zalejte mliekom. Na miernom ohni potom varte cca 15 minút do zhustnutia (tvaroh sa bude zašľahávať neskôr).

Tvarohová náplň a drobenka:

Premiešajte tvaroh s vajcami a doslaďte xylitolom. Zvlášť v miske zmiešajte kokosový tuk, mandľové lupienky, jemné ovsené vločky, xylitol a spracujte posýpku.

Vegánsky jahodový koláč

Tento vegánsky koláč zaručene nedáte z ruky.

Vrhnite sa na tvorbu cesta do základu koláča

Banán rozmixujte najemno a metličkou premiešajte s rozpusteným a vychladnutým kokosovým tukom. Vo väčšej mise premiešajte ovsené vločky, špaldovú múku a xylitol. Prilejte banán s kokosovým tukom a dobre premiešajte. 

Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie a kraje vymažte tukom. Cestom vyložte dno aj kraje formy (boky do výšky asi 4 cm).

Makovú náplň oslaďte xylitolom. Ak nie je horúca, vmiešajte tvaroh a rozotrite ju do pripraveného korpusu. Navrch opatrne naneste tvarohovú náplň – začnite najlepšie od krajov a nakoniec náplňou vyplňte aj prostriedok. 

Uhlaďte vareškou, na povrch rozprestrite višne a zasypte posýpkou. Pečte pri 170 °C po dobu 50 až 60 minút.

Koláč krájajte až po úplnom vychladnutí. 

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?