Lieskové orechy vo vanilkovej kruste

€19,26 €16,05 bez DPH

Zvoľte variant

Že sme vďaka praženiu voňavejšie než kedy predtým už určite vieš, ale tá krusta s vanilkou nás vystrelila ešte o level vyššie - sme teraz chrumkavejšie, sladšie a tak voňavé, že nás z hlavy len tak nevyženeš!

          • jemná chuť lieskovca zladená s dokonalou chuťou pravej vanilky
          • 15 rokov overený recept bez zbytočných dochucovadiel alebo farbív
          • unikátny proces na obaľovanie orechov z holandskej firmy

Detailné informácie

1kg
Skladom
€19,26
€16,05 bez DPH

Podrobný popis

Lieskové orechy vo vanilkovej kruste

Informácie a výživové hodnoty 

Tieto lieskové orechy nie sú len také obyčajné. Ich vanilková krusta im dodáva špeciálnu chuť i chrumkavosť naviac. V kine nimi zaručene nahneváte nejedného návštevníka, a to nielen zvučným chrúmaním ale predovšetkým výraznou vanilkovou arómou. Pri výrobe boli orechy ponorené do vanilkového kúpeľa a následne sme ich pekne spoločne opražili. Chuť vanilky sa preto nadobro zmiešala s chuťou orechu a vycmúľať ju bude náročné.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej
  2. obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol
  3. lieskové orechy sa skladujú v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia
  4. vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak
  5. korene vanilky siahajú až do Strednej Ameriky, pestuje sa tiež na Madagaskare

 

Základná špecifikácia
Zloženie lieskové orechy, cukor, vanilka
Krajina pôvodu Holandsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pražené lieskové orechy
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sietky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia. 

 

Použitie

  • na maškrtenie
  • hostia ocenia špeciálnu novú príchuť
  • vhodná desiata do školy, práce, na výlety
  • chutné v každom ročnom období a pri každej príležitosti
  • ozdoba na všetky dezerty a torty

 

Tip

Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2341 kJ / 562 kcal
Tuky 31,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 15,5 g
Sacharidy 43,4 g
z toho cukry 39,9 g
Vláknina 3,8 g
Bielkoviny 8,9 g
Soľ 0,14 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 0,9 mg
Horčík 163 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 7,5 mg
   

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: