Lieskové orechy vo vanilkovej kruste
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy vo vanilkovej kruste
Informácie a výživové hodnoty
Tieto lieskové orechy nie sú len také obyčajné. Ich vanilková krusta im dodáva špeciálnu chuť a chrumkavosť. V kine nimi zaručene nahneváte nejedného návštevníka, a to nielen zvučným chrúmaním, ale predovšetkým výraznou vanilkovou arómou. Pri výrobe boli orechy ponorené do vanilkového kúpeľa a následne sme ich pekne spoločne opražili. Chuť vanilky sa preto nadobro zmiešala s chuťou orechu a vycmúľať ju bude náročné.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Korene vanilky siahajú až do Strednej Ameriky, pestuje sa tiež na Madagaskare.
Zloženie | lieskové orechy, cukor, vanilka |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Holandsko |
Trvanlivosť | 4/21 |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | pražené lieskové orechy |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Tip
Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bielkoviny | 8,9 g |
Soľ | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Horčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.