Maliny v malinovej čokoláde
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Maliny v malinovej čokoláde
Informácie a výživové hodnoty
Dvojité malinové kombo! Chutným kyselkavým malinám teda sladkosť nechýba. O tú sa postará kvalitná biela čokoláda od susedov z Česka. Predsa len, jedna vrstva je málo a tak sme pridali aj vrstvu jemného malinového prášku pre zvýraznenie chuti. Nebudete si vyčítať tú čokoládu, pretože maliny sú úplne zdravé – šetrne sušené lyofilizáciou.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny malín sú zachované.
- Bez umelých farbív a dochucovadiel.
- Príjemná chrumkavá konzistencia.
- Maliny pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | lyofilizované maliny, biela čokoláda z ČR (cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sušená srvátka, sójový lecitín, emulgátor (polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR), malinový prášok |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladoavanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | dražované maliny |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Malinou to začína aj končí. Spojili sme ostrú výraznú chuť mrazom sušených malín s vrstvou jemnej bielej čokolády. Poslednú vrstvu bielej čokolády sme navyše zmiešali s čistým malinovým práškom – vytvorili sme tak malinovú čokoládu! Snažili sme sa použiť len toľko čokolády, koľko bolo nevyhnutné, aby sme neprebili chuť a vôňu malín a aby stále chrumkali. Výsledkom sú malinové kamienky s výraznou chuťou malín a sladkosťou bielej čokolády."
Ako sa maliny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa maliny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kusy malín.
Tip
Zabaľte si maliny do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.