Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

€14,78 €12,32 bez DPH

Zvoľte variant

Ak si myslíš, že som len taký obyčajný, tak sa pekne mýliš! Moje chrumkavé kúsky majú výraznú, ostrú chuť, ktorá dá zabrať bacilom a nachladnutiu! Dokonca si zo mňa môžeš urobiť aj čaj!

          • 100% mrazom sušený zázvor 
          • silná chuť zázvoru bez pridaného cukru a aditív
          • možnosť tepelného spracovania a prípravy silného zázvorového čaju

Detailné informácie

100g
Skladom
€14,78
€12,32 bez DPH

Podrobný popis

Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Vedeli ste, že zázvor môže pomôcť nielen v boji s bacilmi, ale priaznivo ovplyvňuje bolesti hlavy a nevoľnosti? Má široké využitie v kuchyni a každý, kto má rád štipľavé, si na dobrom zázvorovom čaji určite pochutí. Náš zázvor pochádza z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je olúpaný a nakrájaný na plátky, nasekaný na malé kúsky a vysušený mrazom, aby bol pripravený na rýchle použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu  od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív, tiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky zostali zachované.
  2. Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
  3. Prirodzene obsiahnutý gingerol má priaznivý vplyv na ľudské telo a je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
  4. Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť boj proti nevoľnosti a migrénam.
  5. Zázvor je vďaka hrejivému efektu nenahraditeľný pomocník pri prechladnutí.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% zázvor
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali na 5 mm hrubé plátky a usušili mrazom. Zázvor je tak oveľa silnejší, než sušený za tepla, chrumkavý, voňavý a výrazný. Šupku sme nechali, obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, vitamíny a minerály zostávajú v surovine. Ak ste chorí alebo máte plechovú pusu, ako čaj alebo olovrant na cesty je zázvor najlepší parťák."
 

Ako sa zázvor suší mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny  atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C  výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Ak chcete si svoj pokrm okoreniť, alebo si pripraviť z neho čaj, zázvor sme pre vás pomleli na prášok

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1500 kJ / 357 kcal
Tuky 7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 58 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 71,4 mg
Fosfor 152 mg
Draslík 1851 mg
Sodík 17 mg
Horčík 192 mg
Sodík 58 mg
Vitamín C 22,3 mg

 

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky z ČR

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: