Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Vedeli ste, že zázvor môže pomôcť nielen v boji s bacilmi, ale priaznivo ovplyvňuje bolesti hlavy a nevoľnosti? Má široké využitie v kuchyni a každý, kto má rád štipľavé, si na dobrom zázvorovom čaji určite pochutí. Náš zázvor pochádza z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je olúpaný a nakrájaný na plátky, nasekaný na malé kúsky a vysušený mrazom, aby bol pripravený na rýchle použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu – od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív, tiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky zostali zachované.
- Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
- Prirodzene obsiahnutý gingerol má priaznivý vplyv na ľudské telo a je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
- Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť boj proti nevoľnosti a migrénam.
- Zázvor je vďaka hrejivému efektu nenahraditeľný pomocník pri prechladnutí.
Zloženie | 100% zázvor |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali na 5 mm hrubé plátky a usušili mrazom. Zázvor je tak oveľa silnejší, než sušený za tepla, chrumkavý, voňavý a výrazný. Šupku sme nechali, obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, vitamíny a minerály zostávajú v surovine. Ak ste chorí alebo máte plechovú pusu, ako čaj alebo olovrant na cesty je zázvor najlepší parťák."
Ako sa zázvor suší mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Tip
Ak chcete si svoj pokrm okoreniť, alebo si pripraviť z neho čaj, zázvor sme pre vás pomleli na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1500 kJ / 357 kcal |
Tuky | 7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 58 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 8 g |
Soľ | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 71,4 mg |
Fosfor | 152 mg |
Draslík | 1851 mg |
Sodík | 17 mg |
Horčík | 192 mg |
Sodík | 58 mg |
Vitamín C | 22,3 mg |
Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky z ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.