11.10.24 | 22908× prečítané | 2 minúty
Zázvor lyofilizovaný prášok
Pekne Ti pretiahnem dutiny, tomu ver! Aby si to mal jednoduchšie, vo Světě plodů zo mňa urobili prášok. Stačí ma len pridať do horúcej vody a hurá, čerstvý čaj je na svete!
- 100% rozdrvený mrazom vysušený zázvor bez pridaného cukru a aditív
- vhodné na prípravu silného zázvorového čaju a dochucovanie jedál
- zázvor máme aj v malých kúskoch
Alternatívne produkty z kategórie Supervýživa:
Zázvor lyofilizovaný prášok
Informácie o produkte
Dať si 100% zázvorový čaj, bez toho aby ste koreň museli olúpať a nakrájať? Zázvor od nás vám to celé uľahčí. Pochádza z Česka, takže sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je mrazom sušený a potom rozomletý na prášok, budete ho tak mať doma pripravený na okamžité použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu – od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív a na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
TOP informácie o zázvorovom prášku
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
- Prirodzene obsiahnutý gingeroly má priaznivý vplyv na ľudské telo a je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
- Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť imunitu v boji proti nevoľnosti a migrénam.
- Zázvor je vďaka hrejivému efektu nenahraditeľný pomocník pri prechladnutí.
Poznámka nákupcu
„Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali, usušili mrazom a rozdrvili na prach. Zázvor je tak omnoho silnejší, než sušený za tepla, voňavý a výraznejší. Zázvor v prášku obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, zostávajú všetky v surovine. Prášok využijete nielen v bežnej kuchyni, predovšetkým v tej ázijskej, skvelý je taktiež na dochutenie sladkostí, koktejlov a pečenia. Vďaka jemnej konzistencii Vám nebude prekážať ani vo smoothie alebo sladkých krémoch a otvárajú sa tak nové možnosti, ako zázvor využiť.“
Ako sa zázvor suší mrazom?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Následne sa zázvor rozdrtí na prášok.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Vynikající produkt.
Pôvodne vložené k Cejlonská škorica mletá
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie zázvor lyofilizovaný prášok
- Surovina Zázvor
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava prášok
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1500 kJ / 357 kcal
- Tuky 7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
- Sacharidy 59 g
- z toho cukry 58 g
- Bielkoviny 8 g
- Soľ 0,2 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Vynikající produkt.
Pôvodne vložené k Cejlonská škorica mletá