Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0913

Biela 32% čokoláda s jogurtom

Že nemám typicky čokoládovú farbu? Nevadí! Aspoň som krásne sladučká. Navyše ma zjemnili kvapkou jogurtu. Mňam! Už sa ti na mňa zbiehajú slinky?

  • sladká krémová chuť
  • ideálna na pečenie
  • 32 % kakaového masla

Vyberte balenie

Vaša cena

11,21 €

Tovar môžete mať už 4. 7.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

67 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 4. 7.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 4. 7.
PPL - Slovensko 5,22 € 4. 7.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 4. 7.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 4. 7.

Biela 32% čokoláda s jogurtom

Informácie o produkte

Ako chutí tá najlahodnejšia biela čokoláda? Má krémovú konzistenciu, je jemná a príjemne sladká. Skratka fantázia. A presne taká je naša biela čokoláda vylepšená jogurtom! Je neuveriteľne jemná vďaka vysokému podielu kakaového masla a kvapka jogurtu jej zase dodala jemne kyselkavú príchuť. Skvele sa hodí do najrôznejších poliev a krémov. Praktické kúsky sa navyše dobre rozpúšťajú. Ako bonus obsahuje len 30 % cukru, preto je skvelým odľahčeným variantom k bežným bielym čokoládam. Tie obsahujú až 55 % cukru. 

Jogurtová čokoláda

Použitie a temperácia

Skvelá je nielen na maškrtenie, ale svoje využitie si nájde aj v kuchyni. Praktické kúsky sa ľahko a rýchlo rozpúšťajú, takže je táto čokoláda ideálna na prípravu poliev, krémov, ganache či dokonca na výrobu čokoládových figúrok. Pri rozpustení v horúcom mlieku je z nej navyše možné vykúzliť lahodný čokoládový nápoj, ktorý dokáže spríjemniť nejeden sychravý večer.

Temperácia: Ideálna teplota na rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o čokoláde

  1. Neobsahuje lepok.
  2. Biela čokoláda je najlepšie rozpustná zo všetkých druhov čokolád.
  3. Oproti bežným bielym čokoládam má jemno kyselkavú príchuť.
  4. oveľa nižší podiel cukru než klasické biele čokolády.
  5. Pochádza z Talianska a môže sa pýšiť prvotriednou kvalitou.
  6. Obsahuje 32 % kakaového masla.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, kým sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa vykonáva dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C po dobu 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Také bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaové máslo, cukr, sušené mléko, jogurtový prášek se sníženým obsahem tuku 17 %, emulgátor sojový lecitin; obsah kakaové sušiny nejméně 32%
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Itálie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Úprava pecky
  • Spracovanie Kôstky
  • Farba Biela
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2146 kJ / 516 kcal
  • Tuky 38,3 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,8 g
  • Sacharidy 37,1 g
  • z toho cukry 37,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bielkoviny 5,7 g
  • Soľ 0,25 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Biela 32% čokoláda s jogurtom

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?