Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15644× prečítané
❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️
Zbožňuješ mrkvu v každej podobe? V tom prípade Ti nesmiem uniknúť! Som lyofilizovaná a chutím ako žiadna iná. Dokonale sladká a voniam ako čerstvo vytiahnutá zo záhradky. Tak čo, zachrumkáme si spolu?
Alternatívne produkty z kategórie Zimný výpredaj:
Pri slove mrkva si každý z nás určite predstaví zásobáreň betakaroténu. Z neho sa syntetizuje vitamín A, ktorý hrá jednu z hlavných rolí pri fungovaní imunitného systému. My sme pre vás mrkvu pripravili už narezanú, aby ste s ňou nemali žiadnu prácu a rovno sa mohli pustiť do konzumácie. Navyše sme ju usušili mrazom, takže chutí stále ako čerstvá, príjemne sladko a sviežo, a dokonca vám doma vydrží aj niekoľko mesiacov. A milujú ju aj deti!
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny − atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C − výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 9607× prečítané
Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15644× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií