⭐️ DOPRAVA ZADARMO ⭐️ – S 2 kusmi akýchkoľvek arašidov v cestíčku v košíku platíme poštovné my!

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kde sa vzal náš MYX

21. 6. | 8720× prečítané | 2 minúty čítania


My, mykať sa, mýliť sa, myslieť, umývať sa… Že tam nikde nie je MYX? Nebojte, nenaučili vás to v tretej triede nesprávne, ale nejedná sa ani o pravopisnú chybu. Ako je to možné? Stále sa stretávame s otázkami, prečo máme MYX s tvrdým Y. Je za tým množstvo dohadov a vytrvalosti, uvidíte!

Zdieľať



Kde sa vzal náš MYX

„Naše MYXy sú s Y, pretože s tvrdým Y to chrúme viac!“ S touto vetou sme pomenovali náš prvý MYX. Jednoduché, že? Nemyslite si, ani nám to dlho nešlo cez prsty. Zakaždým, keď sme vymýšľali nový produkt, trošku sme sa ošívali, to tvrdé Y nám proste bilo do očí. Aj zákazníci z toho zozačiatku boli zmätení. Až sa im podarilo marketingovému oddeleniu nasadiť do hlavy poriadneho chrobáka „Tak to zmeníme,“ ozývalo sa z kancelárií.

Od našich majiteľov Oty a Toma sa ale ozvalo jasné NIE. Naše MYXy proste chrúmu viac ako ostatné. Tak ich tak budeme aj písať. Navyše máme ich kvalitu pod tvrdou kontrolou – cez nás prejdú len tie najlepšie a najodolnejšie kusy, žiadne vyradené zlomky a plno hrozienok. Boli neoblomní, čo sa dalo robiť – pred takými argumentami sme museli len súhlasne pokývať hlavou.

A tak sme si orechové aj ovocné MYXy postupne zamilovali. Dnes si bez nich nikto vo Světě plodů nedokáže predstaviť ani jeden deň. Berieme si ich na desiatu do práce aj na výlety, skúšame vymýšľať stále nové kombinácie chutí a farieb – naposledy takto uzrelo svetlo sveta Leto a chvíľu pred ním zase Láska. Postupom času si na to u nás zvykli dokonca aj tí najprísnejší gramatici, naozaj. MYXy im tak veľmi chutia, že sú schopní prepáčiť im prehrešky proti vybraným slovám! 

Na záver si stačí pamätať jednoduchú poučku: MYX chrúme viac! A nebojte, sú to síce tvrďáci, ale zuby si na nich nevylámete!

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?