11.10.24 | 23145× prečítané | 2 minúty
Arašidový 51% RAW proteín
Čo to tak krásne vonia? Predsa ja! Som čistý arašidový proteín, ktorý si s chuťou dáš do kaše aj smoothie, do lievancov aj brownies! Lisovali ma za studena, takže poteším aj nadšencov živej stravy. To budú svaly!
- RAW = surovina bola spracovaná do teploty 42 °C, živá strava
- vhodné pre vegánov, športovcov a milovníkov zdravej stravy
- prísada do nápojov aj bežných jedál
Alternatívne produkty z kategórie RAW POTRAVINY:
Arašidový 51% RAW proteín
Informácie o produkte
Proteín vyrobený iba z arašidov obsahuje vysoké množstvo bielkovín a tiež skvele chutí! Jedná sa o komplexný proteínový koncentrát z lúpaných arašidov, ktorý sa vyrába ich lisovaním za studena a následným rozomletím. Bežná odporúčaná dávka proteínu je približne 30 g. Pridať ho môžete do ranných kaší, smoothie, ale tiež ho využiť ako čiastočnú náhradu za múku pri pečení. Dodá vášmu jedlu nielen živiny, ale aj výraznú chuť.

TOP informácie o arašidovom proteíne
- Pri výrobe proteínu neboli použité žiadne aditíva.
- Obsahuje veľké množstvo resveratrolu v naturálnej forme.
- Rastlinný proteín je stráviteľnejší než živočíšny.
- Prášok sa nedá úplne rozpustiť.
- Arašidy nie sú orechy, ale strukoviny.
- Arašidy sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E.
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom. Ich výhodou je to, že menej zaťažujú tráviaci systém.
Ako sa vyrába proteínový prášok?
Proteínový prášok už dnes kúpite naozaj v každom obchode. Aj spôsobov výroby takéhoto prášku je niekoľko. Základným spôsobom je sušenie východzej suroviny. Iným spôsobom je iontová výmena, pri ktorej sa bielkoviny od východzej suroviny oddeľujú na základe elektrických nábojov. V súčasnosti sa však najviac využíva metóda CFM (Cross Flow Micronization), kedy sa bielkoviny oddeľujú pomocou skríženého toku cez keramické filtre.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Skvele
Základné špecifikácie
- Zloženie částečně odtučněný prášek z loupaných arašídů (obsah bílkovin 51 %)
- Surovina Arašidy
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pre diabetikov, LCHF
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava rozdrcené plody podzemnice olejné
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1659 kJ / 396 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 2 g
- Sacharidy 29 g
- z toho cukry 6 g
- Bielkoviny 51 g
- Soľ 0,02 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Skvele