Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19290× prečítané
10% zľava na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10
Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásne jasnú farbu a silné aróma a chuť. Som jedna z najobľúbenejších byliniek na svete!
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Bazalku určite všetci poznáte, avšak u nás ju nájdete inak, než ste zvyknutí, a to mrazom sušenú. Skvele vynikne nielen v cestovinách, ale aj v mnohých ďalších pokrmoch a dodá im výrazné bylinkové aróma. Vyskúšajte ju na svojej domácej pizzi a už nebudete chcieť inú. Výhodou je totiž to, že ju máte vždy po ruke, nikdy vám nezvädne a vonia ako čerstvo natrhaná.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Slaný cuketový koláč s ricottou
25.08.22 | 4513× prečítané
Bezlepková diéta: čo jesť pri celiakii
29.04.21 | 22474× prečítané | 6 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií