🎄 ZĽAVA 10 % na produkty z kategórie Vianočné pečenie s kódom: VONAVEPECENIE. Neplatí pre VO. Akcia končí 9. 12. 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0739

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Palacinky, cukrovinky alebo zmrzlina? So mnou dotiahneš každý sladký pokrm k dokonalosti. A môžeš si byť istý, že mojej sviežej chuti a vôni sa nič nevyrovná. Tak šup so mnou do kuchyne a poďme spolu čarovať!

  • 100% mrazom sušené bylinky 
  • poctivá pepermintová chuť bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie, ktoré zachováva živiny a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Informácie o produkte

Mäta, pepermint, vetrové korenie alebo balsam, všetky tieto názvy označujú jedinú bylinu, mätu piepornú. Jej listy obsahujú silicu s mentolom, menthonom a ďalšími látkami, napríklad trieslovinami, flavonoidami alebo kyselinou octovou, vďaka ktorým má mäta svoju sviežu, chladivú vôňu a blahodarné účinky na tráviace ústrojenstvo. Využitie mätových lístkov je veľmi všestranné – od drinkov, tort, omáčok, šalátov až po zmrzlinu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná.

TOP Informácie o mäte piepornej

  1. Je hybridom mäty vodnej a mäty klasnatej.
  2. Mätový čaj pôsobí proti nespavosti a bolestiam hlavy.
  3. Môžete ho použiť ako prírodné ochucovadlo.
  4. Pravdepodobne pochádza zo západnej Európy, teraz sa pestuje v miernom podnebí po celom svete.
  5. Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie <p>mäta prieporna lyofilizované listy</p>
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kousky listů máty peprné
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Mäta
  • Spracovanie Kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
  • Tuky 5 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
  • Sacharidy 36 g
  • z toho cukry 36 g
  • Vláknina 21 g
  • Bielkoviny 26 g
  • Soľ 0,3 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?