11.10.24 | 23143× prečítané | 2 minúty
Oregano lyofilizované kúsky
Do šalátu, omáčky, cestovín! Mám krásnu farbu a silné aromatické vlastnosti, na rozdiel od mojej teplom sušenej príbuznej v supermarketoch. Vieš si vôbec predstaviť pizzu bez mojej maličkosti? Ja teda nie!
- 100% mrazom sušená bylinka
- poctivá chuť oregana bez pridaných aditív
- šetrné sušenie zachováva živiny, farbu a aróma
Alternatívne produkty z kategórie Mrazom sušené:
Oregano lyofilizované kúsky
Informácie o produkte
Mrazom sušené oregano je ešte výraznejšie, než bežne dostupné sušené oregano zo supermarketov, a to farbou, vôňou i chuťou. Silnú arómu oceníte predovšetkým pri príprave mäsa, ale nestratí sa ani v omáčkach, cestovinách alebo morských plodoch. Rozhodne na oregano nesmiete zabudnúť pri pečení domácej pizze. A skúste k nemu prihodiť aj štipku bazalky, ich chute sa dokonale dopĺňajú.
TOP Informácie o oreganu
- Slovenský názov je pamajorán obyčajný.
- Pochádza zo Stredomoria, dnes sa pestuje po celom svete.
- Prírodné ochucovadlo.
- Čaj z oregana upokojuje myseľ.
- Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
- Zloženie oregano lyofilizované
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu EU
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie PET dóza
- Úprava kúsky oregana
- Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1537 kJ / 368 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 2,7 g
- Sacharidy 52 g
- z toho cukry 52 g
- Vláknina 14 g
- Bielkoviny 12 g
- Soľ 0,05 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií