Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Tymián lyofilizovaný kúsky

Milujú ma kuchári z celého sveta. Mrazom sušený tymián má výraznejšiu chuť, preto Ti pre perfektnú polievku, dusené mäso alebo cestoviny bude stačiť troška! S tým zo supermarketu si ma nepomýliš!

  • 100% mrazom sušená bylinka
  • poctivá chuť tymiánu bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
5,93 € / ks
2 ks
-5%
5,93 € / ks
3 ks
a viac
-10%
5,93 € / ks

Vaša cena

5,93 €

Tovar môžete mať už 25. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

24 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 € 25. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Tymián lyofilizovaný kúsky

Informácie o produkte

Sušené vetvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazná aróma sa skvele hodí napríklad k rybám, zverine alebo do cestovín, ale rozhodne sa nestratí ani v ďalších pokrmoch. Ideálne je pridávať ho na začiatku alebo v priebehu varenia, aby sa poriadne rozvoňal. Avšak tymián nie je nutné používať iba pri varení, využíva sa aj na výrobu domácich solí do kúpeľa, kde je veľmi obľúbený práve pre jeho intenzívnu vôňu. A ak radi experimentujete, skúste si tymiánom vylepšiť obyčajný gin & tonic a verte, že budete príjemne prekvapení.

TOP Informácie o tymiánu

  1. Nazýva sa aj materina dúška.
  2. Pôvod tymiánu siaha do Stredomoria.
  3. Často je súčasťou ústnych vôd.
  4. Získava sa z neho thymol, ktorý je používaný v medicíne.
  5. Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

22.03.21 | 1511× prečítané | 5 minut

Prečo jesť mrazom sušené potraviny?

Prečo jesť mrazom sušené potraviny?

15.03.21 | 309× prečítané | 7 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie tymián lyofilizovaný
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kousky tymiánu
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Tymián
  • Spracovanie Kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1530 kJ / 361 kcal
  • Tuky 0,3 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 71,7 g
  • z toho cukry 20,4 g
  • Vláknina 4,6 g
  • Bielkoviny 15,5 g
  • Soľ 0,1 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Tymián lyofilizovaný kúsky

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?