Cejlonská škorica mletá

od €4,45 od €3,71 bez DPH

Zvoľte variant

Urazila som veľký kus cesty aby som mohla zažiariť v Tvojej kuchyni. Ak ma budeš konzumovať pravidelne a s radosťou, určite Ti to odplatím zlepšením zdravia.

          • 100% mletá škorica pripravená na použitie do pokrmov a nápojov
          • účinok škorice môže byť vylepšený medom
          • množstvo zdravotných benefitov

Detailné informácie

50g
Vypredané
€4,45
€3,71 bez DPH
500g
Skladom
€37,49
€31,24 bez DPH

Podrobný popis

Cejlonská škorica mletá

Informácie a výživové hodnoty 

Cejlónska škorica je zázrak, ktorý v kuchyni určite potrebujete. Nie je to len spoločník sladkej kuchyne, ale aj tej slanej. Hodí sa k ovociu, aj k sladkej ryži a na ďalekom východe ju pridávajú k jahňaciemu mäsu. Cejlónska škorica vyzdvihuje chute u veľkého spektra surovín a utvára výborné kombinácie. Výnimočná je jej nezabudnuteľná sladučká vôňa, ktorá prevonia vaše obydlie. Nielenže rozprúdi Vaše slinky, ale má aj veľa zdravotných benefitov, obsahuje totiž veľa minerálov a bojuje s najrôznejšími vírusmi.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. starí Egypťania a Rimania používali škoricu ako liečivo
  2. pochádza z vnútornej časti kôry stromov škoricovníka cejlonského a škoricovníka čínskeho
  3. listy škoricovníka sa používajú na výrobu olejov a vonných esencií
  4. na naše územie sa škorica dostala až v 15. storočí 
  5. účinok i chuť škorice je možné posilniť sladučkým medom

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodná škorica
Krajina pôvodu Srí Lanka
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava mletá škorica
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa škorica využíva?

Využitie škorice si častokrát spájame s navodením vianočnej atmosféry. Využívame k tomu väčšinou celé kusy zatočených škoricových luskov, či pomletú škoricu na dochutenie nápojov a jedál. Mletá verzia ponúka uspokojenie viacerých zmyslov, či už zraku, čuchu alebo chuti. Pridať ju môžeme do hromady sladkých pokrmov (perník, buchty, cukrovinky, pečivo), ale to už pravdepodobne všetci vieme. Využitie však škorica našla dokonca aj pri zaváraní. V našich končinách je menej známe jej slané využitie, avšak napríklad v Ázií sa škorica bežne pridáva k ryžovým pokrmom či k jahňaciemu mäsu. 

 

Použitie

  • do rôznych nápojov 
  • do najrôznejších dezertov
  • výborná v teplej čokoláde alebo káve
  • dobre sa kombinuje s ovocím
  • ochutenie pokrmov v slanej kuchyni

 

Tip

Pripravili sme pre Vás aj jabĺčka, ktoré sú ochutené škoricou. Ale dlho nečakajte, je o ne obrovský záujem!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: