Cejlónska škorica mletá

od €4,58 od €3,82 bez DPH

Zvoľte variant

Prešla som veľký kus cesty, aby som mohla zažiariť v Tvojej kuchyni. Ak ma budeš konzumovať pravidelne a s radosťou, budem mať na tvoje telo pozitívne účinky. Navyše Ťa zahrejtem pri srdci a rozžiarim Ti celý deň.

          • BIO
          • veľké balenie
          • sladká chuť

Detailné informácie

50g
Skladom
€4,58
€3,82 bez DPH
500g
Vypredané
€38,60
€32,17 bez DPH

Podrobný popis

Cejlónska škorica mletá

Informácie a výživové hodnoty 

Naša cejlónská škorica bola vypestovaná na Madagaskare. Má svetlo hnedú farbu s tmavo žltými odtieňmi. Má intenzívnu vôňu a príjemne sladkú chuť. Je perfektným spoločníkom v sladkej aj slanej kuchyni. Vyzdvihuje chute veľkého spektra surovín a spoločne s medom tvoria perfektnú dvojicu pre vaše zdravie.

 Cejlonska-skorice


TOP informácie o cejlónskej škorici

  1. Starí Egypťania a Rimania používali škoricu ako liečivo.
  2. Na naše územie sa škorica dostala až v 15. storočí.
  3. Listy škoricovníka sa používajú na výrobu olejov a vonných esencií.
  4. Existuje pravá a nepravá škorica. Prečítajte si, ako spoznáte kvalitnú škoricu.
  5. Účinok škorice sa zvyšuje spoločne s medom – tieto dve zložky sa vzájomne posilňujú.
  6. Škorica je v spracovaná kôra stromu škoricovníka. Mrknite na článok o jej pestovaní. 

infografika_skorice_sk

Základná špecifikácia
Zloženie 100% BIO cejlónska škorica mletá
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO.
Krajina pôvodu Madagaskar
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava mletá škorica
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

  

Ako sa škorica využíva?

Využitie škorice si častokrát spájame s navodením vianočnej atmosféry. Využívame k tomu väčšinou celé kusy zatočených škoricových strukov alebo pomletú škoricu na dochutenie nápojov a jedál. Mletá verzia ponúka uspokojenie viacero zmyslov, či už zraku, čuchu alebo chuti. Pridať ju môžeme do hromady sladkých pokrmov (perník, buchty, cukrovinky, pečivo) a svoje miesto si našla dokonca aj pri zaváraní. Menej známe je v Čechách jej slané využitie. Napríklad v Ázii sa škorica bežne pridáva k ryžovým pokrmom, k jahňaciemu mäsu alebo do strukovinovej omáčky

 horka-cokolada-se-skorici-3 - kopie

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1322 kJ / 316 kcal
Tuky 3,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 24 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 3,9 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: