⭐️ DOPRAVA ZADARMO ⭐️ – S 2 kusmi akýchkoľvek arašidov v cestíčku v košíku platíme poštovné my!

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0750

Čierne olivy lyofilizované kúsky

S nami môžeš experimentovať a ozdobiť každé nudné jedlo! Sme plné živín, antioxidantov i výnimočnej chuti, ktorú nám lyofilizácia zanechala v plnej kráse!

  • chutia ako čerstvé
  • chrumkavá textúra
  • ľahké skladovanie
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:

Čierne olivy lyofilizované kúsky

Informácie o produkte

Olivy v našich jedálničkoch bežne nefigurujú, čo je škoda! Sú významným zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a pôsobia aj ako skvelý antioxidant. Ozvláštni každé stredomorské jedlo a ich špecifická chuť nepochybne zaujme aj inde. Špeciálnou technológiou boli olivy šetrne sušené mrazom, takže si zachovali svoju chuť, vôňu a nutričné látky. Vďaka tomu chutia skoro ako čerstvé a príjemne chrumkajú. Dokonca sa vyrovnajú tým práve natrhaným, ale navyše ich môžete mať k dispozícii, kedykoľvek na nich dostanete chuť!

TOP informácie o olivách

  1. Čierne aj zelené olivy sú jeden druh, líšia sa iba stupňom zrelosti.
  2. Čerstvé olivy obsahujú 50 % oleja a 40 % vody.
  3. Čierne olivy obsahujú viac oleja ako zelené.
  4. Skladujú sa v izbovej teplote bez prístupu vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

Tomáš Hofman

Ako sa olivy sušia mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie černé olivy lyofilizované
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Litva
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kousky
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Oliva
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 500 kcal
  • Tuky 44 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 6,05 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 20 g
  • Bielkoviny 4 g
  • Soľ 8,73 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Čierne olivy lyofilizované kúsky

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?