Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0503

Kakaový prášok čierny Van Houten

Môžeš ma použiť ako dochucovadlo, či ozdobovadlo, alebo dokonca ofarbovadlo. Som vlastne tým, čím len budeš chcieť. Dokonca aj keby si si to slovo vymyslel. Som tu proste pre Teba.

  • 100% pomleté kakaové bôby so silnou kakaovou príchuťou
  • plný antioxidantov
  • pravá francúzska kvalita

Vyberte balenie

Vaša cena

19,34 €

Tovar môžete mať už 9. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

10 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 9. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 6.

Kakaový prášok čierny Van Houten (intense deep black)

Informácie o produkte

Prinášame vám kakaový prášok, výber z vysoko alkalizovaných kakaových bôbov. Tento prášok sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena, ktorý v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má silnú kakaovú príchuť  znížený obsah tuku. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Čierna farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. Je to 100% kakaový prášok z kamerúnskych bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového masla.
  5. Pomáha udržiavať krvný tlak.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 7481× prečítané | 6 minút

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 11323× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, regulátory kyslosti: hydroxid sodný a uhličitan draselný
  • Surovina Kakao
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Spracovanie Alkalizované
  • Chuť Horká
  • Farba Čierna
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Francúzsko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie plastové vrecko
  • Úprava prášok
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1254 kJ / 300 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 32,6 g
  • Bielkoviny 21,6 g
  • Soľ 6,25 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 3 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?