Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kakaový prášok čierny Van Houten

Môžeš ma použiť ako dochucovadlo, či ozdobovadlo, alebo dokonca ofarbovadlo. Som vlastne tým, čím len budeš chcieť. Dokonca aj keby si si to slovo vymyslel. Som tu proste pre Teba.

  • 100% pomleté kakaové bôby so silnou kakaovou príchuťou
  • plný antioxidantov
  • pravá francúzska kvalita

Vyberte balenie

Vaša cena

14,86 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

73 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Kakaový prášok čierny Van Houten (intense deep black)

Informácie o produkte

Prinášame vám kakaový prášok, výber z vysoko alkalizovaných kakaových bôbov. Tento prášok sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena, ktorý v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má silnú kakaovú príchuť  znížený obsah tuku. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Čierna farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. Je to 100% kakaový prášok z kamerúnskych bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového masla.
  5. Pomáha udržiavať krvný tlak.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 377× prečítané | 6 minut

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 294× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, regulátory kyselosti: hydroxid sodný a uhličitan draselný
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Spracovanie Alkalizované
  • Chuť Horká
  • Farba Čierna
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1254 kJ / 300 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 32,6 g
  • Bielkoviny 21,6 g
  • Soľ 6,25 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 125,6 mg
  • Železo 42 mg
  • Horčík 456,1 mg
  • Draslík 4000 mg
  • Sodík 2500 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 722,7 mg
  • Zinok 6,4 mg
  • Vitamín B6 0,2 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaový prášok čierny Van Houten

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?