Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mliečna 32% čokoláda

Som síce lokálna, avšak moja chuť nepozná hranice. Som zamatovo jemná, sladká tak akurát, príjemne kakaová a voniam po vanilke. Uvidíš, že Ťa prekvapím!

  • praktické kúsky sa ľahko rozpúšťajú
  • balans mliečnej a kakaovej chuti
  • český produkt

Vyberte balenie

Vaša cena

6,96 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

152 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Mliečná 32% čokoláda

Informácie o produkte

Táto mliečna čokoláda je niečo pre maškrtné jazýčky. Ponúka dokonalý balanc kakaovej a mliečnej chuti. Je príjemne sladká a zamatovo jemná, takže sa vám krásne rozplynie na jazyku. Okrem maškrtenia ju oceníte aj v kuchyni. Praktické kúsky sa dobre rozpúšťajú a pridať ich môžete napríklad do cesta muffinov či bábovky, výsledkom budú rovnomerné čokoládové miesta. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

vyroba cokolady

Použitie

Po rozpustení je krásne lesklá a stredne tekutá, takže ponúka univerzálne využitie. Pomôže vám vykúzliť jemnú ganache, lesklú polevu aj duté figúrky. Každý si príde na svoje. Jej chuť nie je prehnane výrazná, takže v pokrmoch neprebije chute ostatných surovín. Krásne sa doplňuje s karamelom, levanduľou, kokosom alebo jahodami.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 28 °C a použitie pri 30 až 31,5 °C.

TOP informácie o mliečnej čokoláde

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižšiemu obsahu tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1 %.
  2. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  3. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v továrni s tradíciou od roku 1992.
  4. Celkový obsah tukov je 32 % a obsah kakaovej sušiny je len o percento nižší.
  5. Obsah mliečnej sušiny je minimálne 18 %.

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Mliečna
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2262 kJ / 542 kcal
  • Tuky 32 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 56,6 g
  • z toho cukry 55,8 g
  • Vláknina 1,8 g
  • Bielkoviny 6 g
  • Soľ 0,2 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 246 mg
  • Železo 2 mg
  • Horčík 36 mg
  • Draslík 395 mg
  • Fosfor 227 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Mliečna 32% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?