Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 17216× prečítané
💥 DNES: Doprava zadarmo už od 20 €! Už máte vyriešenú výslužku pre šibačov? 💥
Sušená voda? No to ma podrž! Dali si tú prácu, aby sa všetky moje zázračné minerály zmestili do malej krabičky! Som totiž prírodný energeťák, ktorý Ťa dobije po každom výkone a je liekom na nervy!
Ak hľadáte originálnu a chutnú prísadu do smoothie, drinkov, alebo si chcete urobiť domácu zmrzlinu, s kokosovou vodou rozhodne nešliapnete vedľa. Špeciálnou technológiou je kokosová voda šetrne sušená mrazom, takže jej chuť, vôňa aj nutričné látky v nej zostali. Kreativite sa medze nekladú, primiešajte si kokosový prášok kamkoľvek!
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie, než v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Ako používať kokosový olej? Zažiari v kuchyni aj v starostlivosti o pleť
17.01.23 | 1314× prečítané | 5 minút
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 13170× prečítané | 5 minút
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
používam ho prvý krát, zatiaľ som spokojná
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
používam ho prvý krát, zatiaľ som spokojná