🎄 ZĽAVA 10 % na produkty z kategórie Vianočné pečenie s kódom: VONAVEPECENIE. Neplatí pre VO. Akcia končí 9. 12. 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0737

Provence zmes lyofilizovaná

Do šalátu, omáčky, cestovín... so mnou môžeš experimentovať naozaj ľubovoľne! A uhádneš, čo všetko obsahujem? Rozmarín, tymián, oregano, bazalku, pepermint a majoránku!

  • 100% mrazom sušené bylinky 
  • poctivá chuť byliniek bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny, arómu a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Provence zmes lyofilizovaná

Informácie o produkte

Nevšedná aróma vás odnesie až na juh Francúzska, do Provensalska. Rozmarín s tymiánom dodajú štipku korenenej arómy, majorán pridá sladkú vôňu, bazalka s oreganem sa pripoja so svojimi jemnými podtónmi a pepermint celú zmes osvieži. Zmes sa náramne hodí k rybám či morským plodom, zvýrazní chuť vašich omáčok, a ak radi experimentujete s mäsom, skúste korenie pridať k bravčovému. Táto zmes razom premení bežné jedlo v niečo naozaj jedinečné.

TOP Informace o Provence zmesi

  1. Zmes neobsahuje soľ.
  2. Funguje ako prírodné ochucovadlo.
  3. Je skvelá v kombinácii s vínom.
  4. Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
  5. Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Stredomorská diéta: ako prospeje vášmu zdraviu?

Stredomorská diéta: ako prospeje vášmu zdraviu?

08.07.21 | 8758× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 16891× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
  • Zloženie bylinky lyofilizované (rozmarín, tymián, oregano, bazalka, pepermint, majorán)
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kousky bylinek
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Bazalka, Oregano, Rozmarín, Tymián, Mäta, Majoránka
  • Spracovanie Kúsky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Provence zmes lyofilizovaná

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?