Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7910× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Do šalátu, omáčky, cestovín... so mnou môžeš experimentovať naozaj ľubovoľne! A uhádneš, čo všetko obsahujem? Rozmarín, tymián, oregano, bazalku, pepermint a majoránku!
Nevšedná aróma vás odnesie až na juh Francúzska, do Provensalska. Rozmarín s tymiánom dodajú štipku korenenej arómy, majorán pridá sladkú vôňu, bazalka s oreganem sa pripoja so svojimi jemnými podtónmi a pepermint celú zmes osvieži. Zmes sa náramne hodí k rybám či morským plodom, zvýrazní chuť vašich omáčok, a ak radi experimentujete s mäsom, skúste korenie pridať k bravčovému. Táto zmes razom premení bežné jedlo v niečo naozaj jedinečné.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Stredomorská diéta: ako prospeje vášmu zdraviu?
08.07.21 | 5152× prečítané | 5 minút
15.12.20 | 8660× prečítané | 4 minúty
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Provence zmes lyofilizovaná