Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vanilkové lusky Bourbon premium z Madagaskaru

Viem, že si zaslúžiš trochu rozmaznávať. So mnou okúsiš prémiovú kvalitu tej najlepšej vanilky na trhu. Tak prečo ešte vyčkávaš? Rozvoniam Ti domov tak, že aj susedom sa budú zbiehať sliny. 

  • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • najviac cenená vanilka prémiovej kvality

Vyberte balenie

Vaša cena

22,98 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

14 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Vanilkové struky Bourbon premium z Madagaskaru

Informácie o produkte

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo nezvyčajné, niečo s čím si neviete dať rady. Je úzky, podlhovastý a zvráskavený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť jeho semienka. Tie držia pekne pokope a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom a dodať mu tak príjemné aróma.
Ako Bourbon je označovaná len vanilka rastúca na Madagaskare a ostrovoch Réunion, Maurícius, Comore a Mayotte. Tieto vanilkové struky sú dlhé, plné a vláčne, ich semená majú sladkú chuť, aróma je výrazne sladké a predovšetkým silné a dlhotrvajúce. Vďaka svojej kvalite je Bourbon považovaná za najviac cenenú vanilku.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Pochádza z regiónu Sava na Madagaskare.
  2. Obsah vanilínu je 2,1 %.
  3. Okrem vanilínu obsahujú až 200 ďalších aromatických látok.
  4. Rovnaká odroda vanilky pestovaná v iných krajinách nemôže niesť označenie Bourbon.
  5. Tieto vanilkové struky získali dve hviezdy na Great Taste Awards 2016.

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové lusky přírodní
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie potravinářské fóliové sáčky
  • Veľkosť cca 17–19 cm
  • Úprava celé lusky
  • Spracovanie Struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Vanilkové lusky Bourbon premium z Madagaskaru

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?