⭐️ DOPRAVA ZADARMO ⭐️ – S 2 kusmi akýchkoľvek arašidov v cestíčku v košíku platíme poštovné my!

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Halloweenske (ne)pečenie: Tipy na strašidelné recepty

21. 10. | 5906× prečítané


Tajuplnú oslavu Halloweenu alebo pálenie čarodejníc vykúzlite nielen papierovými dekoráciami a kostýmami. Rozveseľte svoje deti zdravými a pritom strašidelne dobrými halloweenskými sladkosťami. Pohrajte sa s jedlom a vyskúšajte naše recepty. Žiadne chipsy v oranžovej miske – čo takto servírovať netopiere a pavúky?

Zdieľať



Halloweenske (ne)pečenie: Tipy na strašidelné recepty

Halloweenské recepty

Kokosové netopiere

30 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Postup

Základom budú klasické raw guličky. My sme na naše halloweenske netopiere použili datľovú pastu spolu s malinovým práškom a mandľovou múkou, ale vy môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí. Obľúbili ste si napríklad lyofilizovaný prášok z čučoriedok? Šup tam s ním! Máte radi slaný karamel a pomaranč? Neváhajte!

Z hmoty vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v kokose.  

A teraz to hlavné – kreatívne sa vyriadiť! Na guličky nalepíme čoko oči z bielej čokolády a pridáme zubami z melónových semienok. Krídla vyrobíme z prepolených banánových plátkov.

Ako na oči z čokolády?

Oči môžete pripraviť z bielych čokokúskov a trošky rozpustenej horkej čokolády. Pokiaľ chcete oči väčšie, môžete čokokúsky použiť rovno celé a len do nich urobiť bodku z horkej čokolády ako zrenice. Neviete, ako na rozpúšťanie čokolády? Mrknite na prehľadný návod!

halloweenske sladkosti recept
Kreativite sa u halloweenskeho pečenia medze nekladú!

Tekvicové lízanky

Z raw guličiek, ktoré sme pripravovali na netopiere, môžete vytvoriť tiež lízanky v tvare tekvice.

Do hotovej raw guličky urobte špajdľou 4 zárezy, napichnite ju na špajľu a namočte do roztopenej pomarančovej čokolády. Ak budete chcieť tekvicu ešte dozdobiť horkou alebo mliečnou čokoládou, urobte guličky o trošku väčšie, nech sa vám lepšie zdobia.


Nepečené strašidielka

45 minút
7 porcií

Čo budete potrebovať?

Na tyčinky:

Na ozdobu:

Postup

V mise zmiešame bezlepkové ovsené vločky a lyofilizované maliny. Môžete pridať aj obľúbené semienka. Namiesto malín môžete použiť akékoľvek iné lyofilizované ovocie či obľúbené orechy

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli s trochou kokosového oleja a pridáme agávový sirup. Rozpustenú čokoládu so sirupom nalejeme do sypkej zmesi a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť lepkavá zmes, ktorú vtlačíme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Použiť môžete aj malý plech.

Dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky a medzitým si rozpustíme pomarančovú alebo ruby čokoládu s trochou kakaového masla. Stuhnutú hmotu nakrájame na tyčinky o rovnakej veľkosti a môžeme začať zdobiť. Tyčinky môžete namočiť do roztopenej ruby alebo pomarančovej čokolády a ozdobiť ľubovoľne. My sme z nich urobili malé strašidielka s čokoládovými očami.


Roztomilé čokoládové pavúky

15 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na pavúčiky:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Je len na vás, akú farbu pavúčikom dáte. Môžete sa naozaj vyhrať. Buď zostanete pri prirodzenej klasike v podobe mliečnej, karamelovej či horkej čokolády, pre deti sa na veselý Halloween hodia ale aj rúžové či oranžové pavúky. Stačí ich vyrobiť z ruby alebo pomarančovej čokolády. A nebojte, využijete ich aj v iných strašidelných receptoch.

Tyčinky nalámeme na menšie kúsky a lyžičkou plnou čokolády ich zalejeme. Nakoniec nalepíme na pavúky čokooči a necháme stuhnúť asi 10 minút v chlade.


Strašidelné banánové múmie

15 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na múmie:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Banány v čokoláde stačí pofrkať rozpustenou bielou čokoládou, ako by boli omotané obväzom, a pridať im čokooči. Pokiaľ chcete zdravšiu verziu, odporúčame vyrobiť halloweenske múmie zo sušených banánov bez čokolády – tie pravé sušené banány sú totiž rovnako tie tmavé


Veselé halloweenske jabĺčka

5 minút
1 porcia

Čo budete potrebovať?

Postup

Jabĺčko umyjeme a usušíme. V dolnej tretine z jabĺčka vyrežeme široký úsmev. Do horného poschodia zasadíme melónové zuby a pusu vyplníme orechovým maslom. My sme použili mandľové. Nakoniec zastrčíte do pusy jahodový jazyk a zapichneme čokoládové oči.

Zvyškom rozpustenej čokolády zozadu môžete na kúsky prilepiť špajľu, aby ste vytvorili ešte zábavnejšie príšerky.

Tak do ktorého z našich halloweenskych receptov ste sa zamilovali najviac? Nechajte tento rok taviacu pištoľ a krepový papier v šuplíku a poďte s nami kúzliť v kuchyni. Recepty sú rýchle, jednoduché a aj malé deti úplne nadchnú. Navyše ich môžete zapojiť – kreatívne sa u nich vybláznia a tiež uvidia, že aj so zdravými vecami vie byť zábava!

Farební pomocníci každého pečenia

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?