Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Halloweenske (ne)pečenie: Tipy na strašidelné recepty

21. 10. | 3995× prečítané


Tajuplnú oslavu Halloweenu alebo pálenie čarodejníc vykúzlite nielen papierovými dekoráciami a kostýmami. Rozveseľte svoje deti zdravými a pritom strašidelne dobrými halloweenskými sladkosťami. Pohrajte sa s jedlom a vyskúšajte naše recepty. Žiadne chipsy v oranžovej miske – čo takto servírovať netopiere a pavúky?

Zdieľať



Halloweenske (ne)pečenie: Tipy na strašidelné recepty

Halloweenské recepty

Kokosové netopiere

30 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na guličky:

Na ozdobenie netopierov

Postup

Základom budú klasické raw guličky. My sme na naše halloweenske netopiere použili datľovú pastu spolu s malinovým práškom a mandľovou múkou, ale vy môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí. Obľúbili ste si napríklad lyofilizovaný prášok z čučoriedok? Šup tam s ním!

Z hmoty vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v kokose.  

A teraz to hlavné – kreatívne sa vyriadiť! Na guličky nalepíme čoko oči z bielej čokolády a pridáme zubami z melónových semienok. Krídla vyrobíme z prepolených banánových plátkov.

Ako na oči z čokolády?

Oči môžete pripraviť z bielych čokokúskov a trošky rozpustenej horkej čokolády. Pokiaľ chcete oči väčšie, môžete čokokúsky použiť rovno celé a len do nich urobiť bodku z horkej čokolády ako zrenice. Neviete, ako na rozpúšťanie čokolády? Mrknite na prehľadný návod!

halloweenske sladkosti recept
Kreativite sa u halloweenskeho pečenia medze nekladú!

Tekvicové lízanky

Z raw guličiek, ktoré sme pripravovali na netopiere, môžete vytvoriť tiež lízanky v tvare tekvice.

Do hotovej raw guličky urobte špajdľou 4 zárezy, napichnite ju na špajľu a namočte do roztopenej pomarančovej čokolády. Ak budete chcieť tekvicu ešte dozdobiť horkou alebo mliečnou čokoládou, urobte guličky o trošku väčšie, nech sa vám lepšie zdobia.


Nepečené strašidielka

45 minút
7 porcií

Čo budete potrebovať?

Na tyčinky:

Na ozdobu:

Postup

V mise zmiešame bezlepkové ovsené vločky, quinoa guličky a lyofilizované maliny. Namiesto malín môžete použiť akékoľvek iné lyofilizované ovocie či obľúbené orechy

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli s trochou kokosového oleja a pridáme agávový sirup. Rozpustenú čokoládu so sirupom nalejeme do sypkej zmesi a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť lepkavá zmes, ktorú vtlačíme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Použiť môžete aj malý plech.

Dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky a medzitým si rozpustíme pomarančovú alebo ruby čokoládu s trochou kakaového masla. Stuhnutú hmotu nakrájame na tyčinky o rovnakej veľkosti a môžeme začať zdobiť. Tyčinky môžete namočiť do roztopenej ruby alebo pomarančovej čokolády a ozdobiť ľubovoľne. My sme z nich urobili malé strašidielka s čokoládovými očami.


Roztomilé čokoládové pavúky

15 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na pavúčiky:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Je len na vás, akú farbu pavúčikom dáte. Môžete sa naozaj vyhrať. Buď zostanete pri prirodzenej klasike v podobe mliečnej, karamelovej či horkej čokolády, pre deti sa na veselý Halloween hodia ale aj rúžové či oranžové pavúky. Stačí ich vyrobiť z ruby alebo pomarančovej čokolády. A nebojte, využijete ich aj v iných strašidelných receptoch.

Tyčinky nalámeme na menšie kúsky a lyžičkou plnou čokolády ich zalejeme. Nakoniec nalepíme na pavúky čokooči a necháme stuhnúť asi 10 minút v chlade.


Strašidelné banánové múmie

15 minút
10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na múmie:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Banány v čokoláde stačí pofrkať rozpustenou bielou čokoládou, ako by boli omotané obväzom, a pridať im čokooči. Pokiaľ chcete zdravšiu verziu, odporúčame vyrobiť halloweenske múmie zo sušených banánov bez čokolády – tie pravé sušené banány sú totiž rovnako tie tmavé


Veselé halloweenske jabĺčka

5 minút
1 porcia

Čo budete potrebovať?

Postup

Jabĺčko umyjeme a usušíme. V dolnej tretine z jabĺčka vyrežeme široký úsmev. Do horného poschodia zasadíme melónové zuby a pusu vyplníme orechovým maslom. My sme použili mandľové. Nakoniec zastrčíte do pusy jahodový jazyk a zapichneme čokoládové oči.

Zvyškom rozpustenej čokolády zozadu môžete na kúsky prilepiť špajľu, aby ste vytvorili ešte zábavnejšie príšerky.

Tak do ktorého z našich halloweenskych receptov ste sa zamilovali najviac? Nechajte tento rok taviacu pištoľ a krepový papier v šuplíku a poďte s nami kúzliť v kuchyni. Recepty sú rýchle, jednoduché a aj malé deti úplne nadchnú. Navyše ich môžete zapojiť – kreatívne sa u nich vybláznia a tiež uvidia, že aj so zdravými vecami vie byť zábava!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?