Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 10271× prečítané
💥 ZĽAVA 4 € 💥 Nakúp aspoň za 40 €, zadaj v košíku kód USETRIT a zľava je Tvoja! Akcia je časovo obmedzená.
Zafarbíme, čo nám príde do cesty! A navyše pridáme aj našu neodolateľnú ovocnú chuť s poriadnymi šťavnatými kúskami! Tak kam to bude tentoraz? Do kaše, torty alebo malinovky?
Sladkokyslé mrazom sušené maliny sme nadrvili pre ich ešte lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie využitie. Jemný prášok slúži ako prírodné farbivo, ktoré dodá pokrmu aj sviežu ovocnú chuť, a drobné kúsky zase príjemne prekvapia svojou chrumkavou konzistenciou. Najviac ich využijete ako rýchlu a praktickú ozdobu tort – rozžiarite s nimi napríklad mrkvový koláč alebo čokoládovú tortu, hodí sa ale aj do jogurtov, smoothie alebo si z nich môžete pripraviť osviežujúcu domácu limonádu. Možno ich použiť aj pri príprave tortových korpusov a krémov na zvýraznenie chuti i farby bez toho, aby vám narušili ich štruktúru.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa maliny drvia na drobné kúsky a na prášok.
Pistáciová bábovka s ruby čokoládou a malinami
22.03.22 | 1661× prečítané
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 2439× prečítané | 6 minút
Drť je skvelá. Použila som ju už vo viacerých receptoch a vždy vylepší celý recept.
Veľká využiteľnosť Chuť
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Drť je skvelá. Použila som ju už vo viacerých receptoch a vždy vylepší celý recept.
Veľká využiteľnosť Chuť
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Milujem lyo ananás ale keď som si ho dával do jogurtu tak trocha navlhol a nebol až tak chrumkavý. Drť sa však pekne do jogurtu zamieša a spraví tak skvelé raňajky. Ananás je super a teším sa aj na iné drte.
Skvelo sa zamieša s jogurtom
Nič
Maliny lyofilizované drť